22 redenen waarom we Valentijnsdag liever overslaan

Single & daten door Marleen_S

Rozen zijn rood, viooltjes blauw, Valentijnsdag sucks, laat het over zijn en gauw. We weten niet wat erger is: suikerhartjes waar het glazuur van afbreekt of vechten voor een plekje in je favo restaurant. We heart not Valentijnsdag.

En we hebben 22 hele goede redenen om op 14 februari liever keihard weg te rennen, want…
 
… je hebt je bekeerd tot het carnavalsgeloof en hangt het hele valentijnsweekend aan de Brabantse biertap dan aan Mr. Right.
 
… je kunt niet eens normaal met je vriendin sushi naar binnen werken, zonder dat alle stelletjes om je heen hele vuurwerkshows op tafel krijgen of erger: een serenade krijgen van de ober.

 
… je hebt je hele jaarsalaris al met Kerst aan hem uitgegeven en nu heb je geen cent meer te makken.
 
… pijnlijke herinneringen van voorgaande jaren komen ineens de veertiende weer gezellig bovendrijven.
 
… o ja, je bent nog steeds alleen. Dat te weten is al erg, dat hoef je niet ook nog eens driedubbel hard te voelen op zo’n dag.
 
… rood is jouw kleur niet. Zelfs de rode Mona-toetjes zijn in de valentijnsaanbieding in je supermarkt. Kots.
 
… een feestdag die bekend staat om een man in een luier die met pijlen schiet skip je liever sowieso. Geef ons maar een knuffelig konijn met Pasen of een baby met Kerst. Veel gezelliger.
 
… je krijgt er niet eens officieel vrij voor. Waarom zou je het dan vieren?
 
… het is hartje winter en dat gegeven is al kut genoeg.
 
… de kaasfondue van afgelopen Kerst draag je nog steeds in kerstkilo’s met je mee. Dan wil je echt niet in sexy lingerie voor hem staan.
 
… je moet er parmantig en mooi uitzien, terwijl je liever drie Tony Chocolonely-repen wegeet in je huispakkie op de bank.
 
… je Love Actually al honderdtachtig keer gezien hebt. Net zoals The Notebook en al die andere zoete liefdesfilms. Doe ons een horror met veel bloed alsjeblieft.

 
… je leven wordt er echt niet mee verrijkt bij het zoveelste Forever Friends-beertje.
 
… je hebt echt geen zin om te vechten voor een mooi plaatsje in hetzelfde romantische restaurant waar half Nederland naartoe gaat.
 
… wat is er nou zo romantisch aan een bosje rozen? Leven dat hardhandig uit de natuur is gerukt en langzaam doodgaat in een vaas?
 
… weet iemand überhaupt waarom we Valentijnsdag vieren?
 
… de druk om een perfect cadeau voor je lover te vinden leidt tot een smakeloos fotolijstje van de Expo, omdat je geen tijd meer had. En de teleurstelling achteraf, pfff. We harsen liever onze oksels.
 
… ook al maak je afspraken met elkaar geen, herhaling, géén cadeaus te kopen, toch kan één van de twee het niet laten. Awkward.
 
… chocola in een hartjesdoos smaakt niet echt beter dan de wintervoorraad die je allang achter de kiezen hebt.
 
… er is toch altijd een soort van concurrentie tussen jou en je vriendinnen/collega’s/zussen. Wát heeft je lover gedaan? Niks?
 
… uitgerekend de veertiende van februari zie je er net zo sexy uit als een bruine beer die zojuist uit haar winterslaap is ontwaakt. Harig, chagrijnig en hongerig.

Waarom zou jij Valentijnsdag liever overslaan?