Beauty
Beauty

De walgelijke waarheid over jouw hygiënegewoonten...

 
Als jij denkt dat je best wel netjes en hygiënisch bent, think again. Ook wij dachten dat we heus een net huisje hadden en onszelf goed verzorgden. Maar als je dit leest, is de kans groot dat je jezelf spontaan een ransaap vindt...

Jeans, kussens, iPones en beha’s moeten we vaker reinigen dan je denkt. Dat blijkt uit een onderzoek van DailyMail. Zij onderzochten hoe vaak je eigenlijk je spulletjes een flinke poetsbeurt moet geven. Wanneer moet je iets wassen? En wanneer mag je het riedeltje weer helemaal opnieuw doen?

Bacteriën op je telefoon
Oké, dat we onze telefoon wel 150 keer per dag aanraken komt niet helemaal als een verrassing. Echter ontdekten Amerikaanse wetenschappers dat er wel 700 soorten bacteriën leven op je mobiel. Wow! Gelukkig zijn de meeste ervan onschadelijk, maar sommige ook niet. Daarom moeten we onze wandelende contactenbron elke dag poetsen met een antibacterieel doekje. Telefoons met een toetsenbord zijn helemaal erg, want daar gaan de vunzige micromormels lekker tussen de spleetjes zitten.  


Micromonsters in je beha
Hoe vaak draag jij je beha voordat je hem wast? Als je net zo laks bent als wij zijn, misschien wel een hele week... Erg fout, blijk uit het onderzoek. Je moet je memmenzak namelijk al na twee dagen wassen. Onder je boobies is het lekker warm, zweterig en vooral heet. Dat je beste vriendinnen lekker zacht en warm zijn wist je al, maar bacteriën denken daar dus net zo over. Zij houden van warmte en vermenigvuldigen zich net  als hitsige konijnen als het heet is. Hoe je 'm moet wassen? Je kunt 'm het beste met de hand wassen, zodat de elasticiteit niet verloren gaat. Gewoon tien minuutjes weken in lauw water en laten drogen. Dood aan de bacteriën!   

Ondertussen in je kussen
Wat je misschien ook niet zou verwachten is dat je je kussens om de drie maanden moet wassen. Je kussen werkt namelijk als een spons en zuigt zo lekker al jouw zweet, huidcellen en ander gespuis op. Die micromonstertjes vinden het er een paradijs waar ze lekker jouw schilfers eten als ontbijt. Het is daar zelfs zo’n feest, dat volgens artsen een derde van het gewicht van je kussen bestaat uit deze vunzigheid. Tijd om dat ding maar eens te wassen, of niet...?

Verder blijkt uit het onderzoek dat je je jeans om de vijf draagbeurten, je beddengoed elke week en je pyjama om de twee dagen (!) moet wassen. Vieze honden mogen elke twee maanden in bad. En om het halfjaar hoort je matras een scrubbeurt te krijgen. Theedoeken moeten zelfs gewassen worden na elke keer dat je ze gebruikt...

En dames, op een schaal van 1 tot 10: hoe grote ransaap voel jij je nu?