Ik voel me sexy als ik...

Psyche & spiritualiteit door Jerney
Dans, sjans, schrans? Ik weet het even niet meer. Terwijl het covermodel me zwoel aankijkt, voel ik me semi-kleurloos. Al dat 'seks verkoopt' is leuk en aardig, maar momenteel voel ik me meer Flodder dan Victoria Secret.
 
Want het is winter. Ik heb bijzonder veel lagen kleding aan en die o zo leuke winterjas maakt m'n haar statisch. Bovendien lijkt die vervelende pukkel op m'n gezicht nog een tintje roder tijdens de winter. En zonder die dikke klodder Nivea is m'n huid zo schraal als een schuurpapiertje. Er is geen groter verschil tussen mij en het – misschien ietwat gephotoshopte – model op de voorkant van het tijdschrift.
 
 
Weg met dat wintervel?
De koppen liegen er ook niet om. Iets met ‘Weg met dat wintervel, vind je innerlijke godin en sexy kan altijd’. En weet je: dat kan inderdaad altijd. Maar het kost wat moeite (wallen, hangende oogleden, putjes...). En die moeite, daar heb ik soms even geen zin in. Soms wil ik in m’n allerlelijkste joggingbroek op de bank ploffen, chocola schransen en niet nadenken over de absolute zekerheid van een pukkeluitbarsting de volgende dag. Soms voel ik niet de behoefte om iedere haar op m’n lichaam te verwijderen. En soms, soms wil ik dat het eindresultaat hiervan (ontplofte Yeti) me niets kan schelen.

Effortless sexy
Maar helaas. Ik bekijk de stomende voorstukjes van 50 Shades (wie niet...), zie de nieuwe foto’s van Sylvie voor Hunkemöller en leg de chocola ietwat slapjes naast me neer. Want natuurlijk wil ik ook zo effortless sexy zijn. Dat ik uit het zeewater stap, in m’n prachtig roze bikini(tje) met glinsterend haar en nog aanwezige lipgloss op m’n lippen. 

Innerlijke godin
De helft van de chocoladereep ligt dan ook in de prullenbak. Niets is zo irritant als naar mooie vrouwen kijken, terwijl je je jezelf zo sexy voelt als een (geel) vaatwasdoekje. Vind ik dan. En aangezien de winter (hopelijk) weer een beetje aan z’n einde komt, denk ik dat ik toch maar dat artikel ga lezen over die innerlijke godin. De volgende keer tijdens het uitgaan, schreeuw ik weer vol overtuiging: “Ik voel me sexy!” (Als ik dans)

Lees ook de vorige columns van Jerney!
 


Jerney van Poorten - een 27-jarige in ontkenning - heeft een ‘overdose’ aan fantasie, een boel sarcasme en een afkeer voor mensen die altijd drie zoenen moeten geven.
Vrijwel dagelijks schrijft ze op haar blog absonfriday.com over health in (semi-sarcastische) Jip en Janneke taal. Geen absurde diëten of een suikerloos bestaan, maar op een leuke manier ontdekken hoe je een beetje verantwoord leeft. Dat is tenminste door iedereen vol te houden. N’est pas?