Recept: Gefrituurde gamba's

Eten door Marleen_S
Wij zijn echt een stelletje viswijven, want we love fish! In sushi verpakt, een portie kibbeling op de markt of nog beter: als borrelhapje! Wat je het beste je gasten kunt voorschotelen? Gefrituurde gamba’s. Succes gegarandeerd! 

Eigenlijk is alles wat gefrituurd is enorm lekker, maar dit gambarecept slaat alles. Serveertip: zet er een bakje chilisaus bij. Om je vingers bij af te likken!

Wat heb je nodig?

(voor 12 gefrituurde gamba's)

  • 12 gamba's
  • gembersiroop
  • grof zeezout
  • sojasaus
  • sesamolie
  • ketjap manis
  • geperst teentje knoflook
  • tempurabeslag (Meng ijskoud water met tempuramix. Tempuramix bestaat uit: tarwemeel, maiszetmeel en rijstmeel. Het is verkrijgbaar bij de toko.)


Hoe maak je het?
  1. Maak de gamba’s schoon. Verwijder het darmkanaal, de kop en de schaal. Bestrooi de gamba’s met grof zeezout.
  2. Schuur de gamba in het grove zeezout. Doe dit gedurende 3 minuten.
  3. Was de gamba’s daarna onder water en dep ze droog.
  4. Marineer ze in een mengsel van ketjap, sojasaus, gembersiroop, een teentje knoflook en sesamolie.
  5. Ga verder met het beslag. Daarvoor is het belangrijk dat je ijskoud water gebruikt. Het liefste koolzuurhoudend water. Maak een kuiltje in het tempurameel en voeg het water toe. Roer vanuit het midden om alles te vermengen. Dit voorkomt klontjes.
  6. Schud de overtollige marinade van de gamba en haal door het beslag. Frituur de gamba gedurende 15 seconden in hete olie van 180 graden.

Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv