Mama
Mama

Wow: zo veel is je moeder waard

Moeders zijn natuurlijk onbetaalbaar, maar als we dan toch uitrekenen hoeveel geld ze eigenlijk zouden moeten krijgen voor hun ‘diensten’, komen we op een schokkend bedrag uit! Tipje van de sluier: het is meer dan een president verdient.

Je mama is de beste, dat staat vast. Maar dat ze zo veel hoort te krijgen voor wat ze allemaal doet, is best wel shocking! Gelukkig komt dit nieuws mooi op tijd voor Moederdag. Zo kun je haar lekker in het zonnetje zetten.


Meer dan de president
Het onderzoek is uitgevoerd door Fleurop Interflora, meldt Metro UK. Ze ondervroegen duizend moeders. De mama’s gaven aan dat ze 119 uur onbetaald werk doen in de rol van chauffeur, personal trainer en chef. Met behulp van de gemiddelde salarissen hebben de bloemisten uitgerekend hoeveel ze daarvoor eigenlijk zouden moeten krijgen.

Oké, hou je vast dames, want jullie moeder krijgt nog 240881.75876 euro. Oftewel: 2,4 miljoen euries. Dat komt volgens het onderstaande lijstje neer op 547 euro op een dag! Dat is een heel stuk meer dan de Balkenende norm.

Hoe het werd berekend omgerekend van ponden naar euro’s:
Huishoudster: gemiddeld 4 uur per dag voor 16,16 euro per uur                                      
Chef-kok: gemiddeld 2 uur per dag voor 23,59 euro per uur                                             
Leraar: gemiddeld 2 uur per dag voor 27,04 euro per uur
Psycholoog: gemiddeld 1 uur per dag voor 65,89 euro per uur
Chauffeur: gemiddeld 1 uur per dag voor 16,82 euro per uur
Entertainer: gemiddeld 1 uur per dag voor 42,06 euro per uur
Personal shopper: gemiddeld 1 uur per dag voor 16,85 euro per uur
Personal trainer: gemiddeld 1 uur per dag voor 28,04 euro per uur
Advocaat: gemiddeld 1 uur per dag voor 68,66 euro per uur
Nanny: gemiddeld 1 uur per dag voor 14,83 euro per uur
 

Het moeilijkste aan mama zijn
Ook werd er aan de moeders gevraagd wat hun grootste uitdagingen en frustraties zijn. Maar liefst 80% vindt de emotionele eisen het zwaarste aspect, gevolgd door fysieke uitputting (69%) en het gebrek aan training (37%). Daarnaast moeten supermama’s ook een heleboel laten. De meesten missen het om eens een nachtje te kunnen uitgaan (53%). Iets meer dan 40% noemde een drankje na het werk haar grootste gemis en het niet kunnen kijken van haar favoriete tv-programma’s.

Ons lijkt het een uitstekend idee om op Moederdag eens alle ‘banen’ van ons mam over te nemen. Dan kan ze eens echt even bijkomen, want die 2,4 miljoen euro hebben we eventjes niet liggen. Al zou dat nog te weinig zijn, want megamama's zijn onbetaalbaar.

Wat vind jij het fijnste wat je moeder voor je doet?