Seks & relaties / Zij/hij
Zij/hij

8 tekenen dat je hem nooit moet laten gaan

Laten we eerlijk wezen, sommige mannen zijn nu eenmaal beter dan anderen. Zij voldoen aan een paar speciale kenmerken. Deze hunks zijn lastig te vinden, dus indien gevonden moet je hem zeker niet inruilen voor een ander exemplaar.

Charmant, lief, aardig, knap, rijk, sexy, hondenliefhebber, goede kok. Wij dames hebben waslijsten waar een man allemaal aan moet voldoen. Maar als hij deze acht karaktertrekken heeft dan maakt de rest niet meer uit. Dan heb je een blijvertje aan de haak geslagen.

 
Hij haalt het beste in je naar boven
Jullie stimuleren elkaar om een betere versie van jezelf te laten zien. Hij kent je krachten en je zwaktes en daarom is hij je steun en toeverlaat. Hij is een echte aanvulling op je, heeft je ziel gepakt en schoongeveegd, hij haalt dingen in je naar boven die je nooit van jezelf had gedacht. Hij motiveert je en daagt je uit om net dat stapje extra te zetten. Het mooie aan deze man is dat je door hem echt groeit als persoon.
 
Hij kijkt je aan alsof je iets magisch bent
En in zijn ogen ben je dat ook. Als hij naar je kijkt ziet hij je ook echt. Soms kan het best intimiderend zijn dat iemand zo intens naar je kan staren, alsof hij door je heen kijkt. Zijn blik bewondert niet alleen je uiterlijk, maar staart diep in je ziel. Het is een blik die alleen twee mensen delen die van écht van elkaar houden. De blik die zegt: ook al weet ik niet alles van je, ik accepteer je zoals je bent en ik hou van je. Of er zit iets in je oog. Dat kan ook.
 
Hij doet oprecht zijn best voor je
Niet alleen toen jullie net een relatie hadden, maar ook na vijf jaar blijft hij nog zijn best doen om jou te veroveren. Zo maakt hij bijvoorbeeld als je ziek bent een lief soepje voor je of masseert hij je voeten als je moe bent. ’s ochtend staat hij vijf minuutjes eerder op om ook jouw auto te krabben. Het lukt hem misschien niet altijd om rekening met je te houden, maar hij doet echt wel zijn best. Hij is bereidt om dingen tegen zijn zin in te doen voor jou. Als dat geen liefde is?
 
Hij heeft ambitie- maar het gezin staat op één.
Het is belangrijk dat een man doelen en dromen heeft om naar toe te werken. Niemand heeft graag een nietsnut op de bank thuis zitten die lekker jouw geld aan het trekken is. Hij heeft zijn eigen leven met individuele doelen maar weet ook dat zijn familie altijd op één staan. Niemand ligt later in zijn graf en zegt: ik wilde dat ik vroeger meer gewerkt had. Natuurlijk houden wij vrouwen van mooie spullen, maar nog liever willen we dat hij er voor ons is. Deze man begrijpt dat.

 
Hij heeft een goed hart- maar is geen softie.
Veel mensen doen zich mooi voor dus het is lastig als je iemand net kent om zijn karakter te beoordelen. Een kenmerk van een oprecht goed iemand is hoe hij andere behandeld aan wie hij geen voordeel kan behalen. Snauwt hij naar serveersters of geeft hij juist een zwerver geld? Een goede man is vriendelijk en behulpzaam, maar laat ook zeker niet over zich heenlopen. Hij is sterk genoeg om niet alleen zijn eigen belang, maar ook dat van anderen te kunnen verdedigen.

Hij zorgt goed voor zichzelf
Niemand heeft zin in een harige Harry die in zijn sportbroek op de bank ligt met een hand in zijn broek en blikjes bier als gezelschap. Als hij al niet eens voor zichzelf kan zorgen, hoe moet hij dan ooit voor een ander kunnen zorgen? Een blijvertje verzorgt zichzelf goed. Zo sport hij regelmatig, eet hij (redelijk) gezond en besteed hij ook aandacht aan wie hij is als persoon.
 
Hij begrijpt je- of althans hij blijft het proberen
Als er iets gebeurt kijken jullie automatisch naar elkaar en je weet precies wat hij bedoeld. Maar ook als hij geen snars snapt van wat je vertelt, zal hij altijd zijn best blijven doen om je te begrijpen. Ook al heeft hij een hekel aan lezen, voor jou leest hij de zwangerschapsboeken, de relatieboeken en de seksboeken. Hij neemt de tijd om naar je te luisteren. Als jij wat belangrijks wil vertellen dan zet hij de tv uit om je echt te horen. Hij weet zich te verplaatsen in jou en in andere mensen. Als hij dat niet kan kun je hem net zo goed vervangen voor een cheeseburger.
 
Zonder jou is hij een stukje van zichzelf kwijt
Oké, praktisch gezien gaat hij niet dood zonder jou. Maar als jij hem in de steek laat gaat hij wel een beetje dood van binnen. Jij bent namelijk niet zomaar een meisje voor hem. Jij bent zijn meisje. Hij heeft je nodig om zich helemaal heel te voelen. Een man die dat inziet is goud waar. Nooit. Laten. Gaan.
 
Heb jij al zo’n uniek exemplaar weten te vinden?