Is hij het wachten waard?

Lifestyle door Rosanne
Mannen, ze zijn zo ingewikkeld! Soms weten we echt niet wat we ermee aan moeten en vragen we ons af of we onze tijd aan het verdoen zijn. Moe van het wachten op een man? Dan is dit artikel wat voor jou. Wachten: yay of nee?

 
Mannen: ze twijfelen echt over alles. Wil hij een serieuze relatie? Gaat hij zijn vrouw voor jou verlaten? Wil hij trouwen? En dan zeggen ze ook nog vaak het een, maar doen ze het ander. Vermoeiend hoor, zo’n vent. Wij van Ze doen ons best om je een kijkje in zijn brein te geven. Is hij al dat wachten waard?
 


Hij weet niet of hij een serieuze relatie wil

Twijfelt hij of hij zin heeft in iets serieus? Dan is het vooral belangrijk om zijn achtergrond te kennen. Al snel als iemand geen relatie wil, trekken we de conclusie dat hij dan niet verliefd genoeg is. Dat kan natuurlijk, maar het hoeft helemaal niet zo te zijn. Het kan dat hij een moeilijk tijd in zijn leven doormaakt, misschien zelfs een identiteitscrisis. Hij weet niet goed wat hij wil, omdat hij zichzelf even niet snapt. Zo’n crisis is niet 1-2-3 opgelost. Let wel op dat hij oprecht is en het niet als smoes gebruikt om je aan het lijntje te houden. Soms is de timing gewoon verkeerd.

Ook bindingsangst kan ervoor zorgen dat het lang duurt voordat hij een beslissing neemt. Hierbij is het belangrijk dat hij van zichzelf weet dat als hij eenmaal heeft gekozen, dat ook zijn keuze is. Niemand heeft zin in een stoplicht.

Als hij echt gek op je is, maakt hij plannen om je weer te zien en wil hij je graag aanraken. Hij is geïnteresseerd in vrienden en familie en je merkt aan hem dat hij aan je denkt. Voldoet hij aan deze kenmerken? Dan is hij waarschijnlijk wel het wachten waard.

Lees ook eens deze 7 tekenen dat hij geen relatie met je wil.
 
Jij bent de ‘Andere Vrouw’
Het is hard maar waar, de meeste getrouwde mannen verlaten hun vrouw niet voor jou. Slechts 1,5% van de getrouwde mannen besluit te scheiden omdat hij met ‘De Ander’ verder wil. De overige 98,5% blijft lekker zitten en eet van twee walletjes. Het schijnt dat 1 op de 3 ladies ooit minnares wordt van een getrouwde man. Hiervan weet 80% zeker dat hun lover voor hen gaat kiezen. Dat kan nog weleens een teleurstelling worden.

Misschien kun je jezelf beter de vraag stellen of je bereid bent om eeuwig op hem te wachten, want dat is wat er volgens de cijfers waarschijnlijk gaat gebeuren. Wacht je tot hij terugappt, tijd voor je heeft of zijn vrouw verlaat? Ja, er bestaat een kleine kans dat jij de uitzondering op de regel bent. Maar is een kans van 1,5% genoeg om het risico te lopen dat je leven ‘on hold’ staat? Die keuze is aan jou.

 
Hij weet nog niet of hij wil trouwen
Jij bent al helemaal klaar voor de next step in jullie relatie, maar hij weet het allemaal nog niet. Meteen begin je te twijfelen of hij wel van je houdt. Ben je zelf zo onzeker of is er wat mis met de relatie? Dat hij er ‘nog niet klaar voor is’ kan aan veel dingen liggen. Het belangrijkst is dat je hem vraagt waarom.

Heeft hij het wel over huizen kopen en kindernamen, dan kan het zijn dat hij het huwelijk als intituut niet ziet zitten. Dan ligt het er waarschijnlijk niet aan dat hij geen commitment wil maken.

Het kan ook zijn dat hij juist jullie relatie niet wil ‘verpesten’ door te trouwen. Juist omdat er veel mensen scheiden, hebben sommigen de ietwat kromme theorie dat als je niet trouwt, je ook niet uit elkaar gaat.

Een andere reden kan zijn dat hij vindt dat hij nog te weinig geld in het laatje brengt. Hij zal zich ondanks deze feministische tijden altijd de kostwinnaar voelen en is misschien bang dat hij je niet kan onderhouden als jullie trouwen.

Als de bovenstaande redenen niet aan de orde zijn, zou het misschien foute boel kunnen zijn. Word je misschien gebruikt als leukerdje totdat hij de ware tegenkomt?  
 
Hij komt zijn beloftes niet na, maar belooft beterschap
Jullie hebben al een tijd een relatie, maar op het moment gaat het even niet zo lekker. Hij doet te weinig moeite voor je. Je zit er zo mee dat je twijfelt of je de relatie gaat beëindigen. Hij schrikt en belooft beterschap, maar dat heeft hij al een paar keer beloofd.

Je vriend zegt het een en doet het ander. Natuurlijk raak je dan in verwarring. Voor hem is het alleen ook verwarrend, want je bekritiseert hem zonder daadwerkelijke gevolgen. Je zult moeten laten zien dat als hij niet echt verandert, er consequenties zullen zijn.

Natuurlijk hoef je niet meteen met het ergste te dreigen en hem te dumpen. Maar als hij je bijvoorbeeld laat zitten, laat hem dan ook maar zitten. Als hij niet met je uit eten wil, ga dan met iemand anders. Je hoeft niet te wachten tot hij zichzelf naar een hoger niveau tilt, want dat gaat niet gebeuren als hij het al zo vaak beloofd heeft.   

Zou jij op hem wachten?