Beauty / Haar
Haar

Zo voorkom je droge lokken door de zon!

Op vakantie wil je natuurlijk niets anders dan lekker bijkomen op een strandbedje. Een verkoelende duik in de zee kan dan natuurlijk ook niet ontbreken. Maar hoe is de conditie van jouw haar na zon, zee en strand? Om te huilen.
 
Na een week vakantie lijken jouw lokken wel op een bos stro. Meer kun je er echt niet van maken. Het beste is om een bezoekje aan de kapper te brengen die er een lekker stuk vanaf knipt. Maar hallo, hoe naar is het om daarna de helft van je mooie manen op de grond te zien liggen. Au! Je kunt natuurlijk ook droge lokken gewoon voorkomen, scheelt je een duur kappersbezoekje en heel wat tijd in de badkamer. Zo doe je dat! - Een mooie bandana, doek of sjaaltje om je haren wikkelen is deze zomer echt hot. Ga voor een mooie zomerse print en wikkel het mooi om je hoofd. Dit beschermt ook gelijk jouw hoofdhuid tegen de zon. Twee vliegen in één klap dus! 

- Wat dacht je van een mooie hoed? Hoeden zijn helemaal in. En denk eraan: hoe groter, hoe beter! Zonnebril op, cocktailtje erbij en je bent een echte diva.
 
- Tegenwoordig heb je ook zonnebrandolie voor je haren. Waar het normaal jouw huid bescherming geeft, doet dat het nu voor je haar. Smeer het ongeveer een uur voordat je in de zon in jouw lokken en you're good to go! 
 
- Geen zin in een hoed, sjaal of zonnebrandolie? Maak dan gewoon een superhoge knot in je haar en zorg dat jouw lokken niet in het zeewater komen. Dat scheelt in ieder geval weer iets.   

 
- Spoel je na een duik in de zee gelijk af met gewoon water. Zout in je haar is een echte no go. Daardoor wordt het nog droger en dan kun je binnen de kortste keren wel echt naar de kapper om er een stukje af te laten knippen. Zonde! 
 
- Kokosolie is ontzettend goed voor je haar. Doe wat olie in je haar voordat je naar het strand gaat. Doe er bijvoorbeeld een losse vlecht in. Deze olie zorgt ook voor extra bescherming en zorgt ervoor dat het lekker zacht blijft. 

- Toch de hele dag in de zon gezeten of in de zee gelegen? Spring dan thuis gelijk onder de douche en gebruik een lekker verzorgend haarmasker. Dan is het hopelijk snel weer zacht. 

Hoe bescherm jij jouw lokken tegen de zon?