Voordelen die iedere fitgirl herkent

Sport & gezondheid door Mariëlle
Het kost even wat moeite, maar als je eenmaal op het punt bent aangekomen dat je jezelf met de titel fitgirl mag bestempelen komen daar heel wat voordelen bij kijken. Ben jij een fitgirl? Dan is dit een feest van herkenning.

Je sport je elke dag het zweet op je benen (ja, want als je benen al zweten, dan ben je pas echt lekker bezig!). Daardoor heb je een prachtlijf (Doutzen eat your heart out!), bakken met energie en je rent iedereen eruit. Ook je huid gaat stralen en alsof dat nog niet genoeg is gaat de verbranding ook nog een versnelling omhoog. Poe, wat is het toch fijn om een fitgirl te zijn. Het leven van een fitgirl gaat zeker wel over rozen. Hoe kan het ook anders als je jezelf optimaal voelt, superwoman!


1. Ploeterende mensen, die met man en macht en een waterval op hun voorhoofd voorbij fietsen, op je dooie akkertje inhalen. Moehaha!

2.De bus halen zonder je longen uit je lijf te hijgen tijdens het rennen.

3. Waar je ook bent, als zich tijdens hitte een zwemgelegenheid voordoet (denk: je bent op reis en ineens kom je uit bij een meertje), scheur jij zo de kleren van je lijf. Kan het jou schelen, er is niks om je voor te schamen.

4. Je straalt altijd en je bent vaak vrolijk. Omdat jij zo fit bent, bruis je overdag van de energie en kun je 's nachts lekker slapen.


5. Door die dosis aan energie ben je nooit de beroerdste om dingen aan te pakken. Twee uurtjes overwerken? Prima, energie voor tien.

6. Je hebt minder snack trek. Dat is zooo fijn! Tussendoor snack je wel, maar gezond en op gezette tijden, daardoor heb je (bijna!) nooit last van vreetaanvallen.

7. Wie fit is krijgt een mooiere huid. Door te sporten raast je bloed sneller door je lichaam. Door die versnelde bloedcirculatie gaat je huid stralen. Hoe lekker is dat?

8. Wie sport heeft een versnelde verbranding. En vezelrijk eten stimuleert de stofwisseling ook. Een dubbele plus-situatie.

Welke van de bovenstaande punten is voor jou het meest herkenbaar?