Lifestyle
Lifestyle

Welk ongesteldheidstype ben jij?

Ongesteldheid komt en gaat. We zitten er echt niet op te wachten. Denk aan buikpijn, opvliegers, koorts, dipjes en bloed dat met geen tien tampons en vijf maandverbanden te stoppen is. Nou zeg op, welk ongesteldheidstype ben jij? 

Vrouwen bezwijken onder de hormonale druk. Hoeven we jou niet te vertellen natuurlijk. Bij de één gieren de hormonen net wat harder dan bij de ander. Tijdens de ongesteldheid raast het de pan uit. De tering. Koorts, je vreet alles bij elkaar wat los en vast zit, je scheldt elk willekeurig persoon de hemd van het lijf, je hebt last van spontane depressiviteit en die rode waterval tussen je benen is met geen tien tampons te stoppen. Of ben jij juist de vrolijke Frans die lachend de ongesteldheid aan zich voorbij laat gaan en het zelfs soms vergeet (OMG!!!)?


Mevrouw altijd ziek
Het begint 's ochtends al wanneer het eten van gisteren in de verkeerde richting over je tong glijdt. Voorgekauwd en wel, aangevuld met maagzuur. Gadverdamme. Nee toch? Je bent toch niet zwanger? Nee joh, je moet weer ongesteld worden. Krom van de pijn kruip je naar je werk. Je kunt je toch niet elke maand een week ziekmelden?

Snaai Graag
Geen slot op de koelkast zal stevig genoeg zijn om jouw vreetbuien tegen te houden. Je zou niks in huis kunnen halen om extra bil en buik te voorkomen, maar je verzint wel wat anders om in je kost te voorzien. Er is altijd een manier. Is er niks in huis? Dan zoek je je heil wel in de supermarkt. Is de supermarkt dicht? Dan ga je toch naar de snackbar? Is die dicht? Dan haal je een portie bitterballen in de kroeg. Of wat dacht je van de nachtwinkel/buurvrouw/beste vriendin/stuur je man op pad. Er zijn altijd mogelijkheden.

Zanikerd
Je wéét dat je chagrijnig wordt van ongesteldheid. Je bereidt je erop voor, je probeert aan zoveel mogelijk positieve dingen te denken en je probeert vooral zo luchtig mogelijk te doen bij ALLES. Maar je kunt die chagrijnige buien niet voorkomen. Het lukt niet. Je bent je gewoon niet bewust voor jouw onredelijkheid op het moment suprême. Je bent niet te stoppen, dus het enige wat je kunt doen is jouw omgeving vast inlichten dat ze zich in de gevarenzone begeven als ze met jou in aanraking komen.


Met vlagen depri
Het is niet dat je de hele periode last hebt van depressiviteit. Je komt niet eens in de búúrt van Cruella De Vil. Maar ineens heb je het te pakken. Je voelt je kut, verdrietig, lelijk, dik, je kunt niks goed doen in jouw eigen ogen en je bent dood ongelukkig. Waarom eigenlijk? Dat weet je zelf ook niet. Je hebt alles wat jouw hartje begeert, maar er is even niks dat jou nog opbeurt. Je moet even alleen blijven, want als er op dat moment iemand te dicht in de buurt van jouw aura komt dat hebben ze de poppen aan het dansen.

Rode waterval
Je moet zo ongeveer je wekker zetten. Elk half uur moet je jezelf alweer verschonen. Damn it. Houdt het dan nooit op? Geen tampon of maandverband dat groot genoeg is om jouw waterval aan bloed tegen te houden. Je bent niet te stoppen. Het liefst zou je de hele dag boven de plee blijven hangen om het allemaal lekker te laten stromen. Maar ja, niemand die vrijwillig geld op jouw bankrekening stort. Daar moet je echt zelf voor werken girl.

Vrolijke Frans
En dan heb je nog de - iedere ongestelde vrouw is jaloers op je - vrolijke Frans die helemaaaaaaal geen last heeft van het maandelijkse kutmoment.

Welk ongesteldheidstype ben jij?