Lifestyle / Media
Media

5 dingen die iedere boekenwurm herkent

Boeken lezen? We verslínden ze! We vreten ze op met bladzijden en kaft. We zijn niet te stoppen en hebben veel te veel leesambitie. Verslaafd als een verslaafde. Kun jij je ook niet verzetten? Herken jij je ook in onze symptomen?

We verslinden als zoveel boeken, maar we willen meer. In plaats van ons verzadigd te voelen na veel lezen, lijkt het alsof we alleen maar meer, meer en meer willen hoe meer we lezen. Het is besmettelijk. Akelig verslavend is het. We kunnen niet meer zonder, we drómen er zelfs over. We willen zo snel mogelijk door naar een volgend boek. Maar als het boek het einde nadert, slaat ons leestempo ineens over in tandje slomo, omdat we eigenlijk helemaal niet willen dat het boek uit is. Zo gaat het dus altijd.

1. Niet te stoppen! Het lijkt wel alsof het boek jouw verslindt in plaats van andersom. Je wordt helemaal in het verhaal gezogen. "Dit boek mag eeuwig duren" denk je bij elk boek. Jep, we zien het al: verslaafd.


2. Overload aan boeken. Er is TE veel te lezen. We kunnen het niet eens aan. Als je aan het lezen bent, weet je al minimaal 3 boeken die na dit boek zullen volgen. En bij het volgende boek komen daar weer eens 3 boeken bij. Enzovoort.

3. Te weinig ruimte. Dan heb je eindelijk al die boeken bij elkaar verzameld die je wilt, en dan heb je geen plek. Krijg je dat weer. Het is ook nooit goed.

4. Je kunt niet meer zonder. Zoals we al zeiden: je bent verslaafd. Verzetten heeft geen zin. Raak je zelfs een beetje in paniek als er geen boek in je tas zit? Dan ben je wel errug ver heen.

5. Tegen de vakantietijd ben jij degene die wordt bestookt met vragen over welke boeken je wel en niet moet lezen en wat iedereen in moet pakken voor tijdens de vakantie.

Lees meer herkenbare dingen van een boekenwurm op Chicklit.nl.