Lifestyle / Eten
Eten

De gezondste cheesecake van de hele wereld

Niemand wil zich klemvreten in de zomer. Dat wil niet zeggen dat we geen zin hebben in snacks en zoetigheid. In tegendeel. Gelukkig kunnen we ons scheel eten aan deze cheesecakes, want die zijn gezond, maar dan ook écht gezond.

Als je aan cheesecake denkt, denk je nou niet bepaald aan een gezonde toevoeging van je leven. Maar op Foodness.nl vonden we een recept dat niet alleen minder slecht voor je is, maar het is écht gezond. Het zijn allemaal kleine cheesecakejes in aardbeitjes. Een super zomers gerecht voor een Bday party en heerlijk als afsluiter van een zomerse BBQ! En wat wij leuk vinden is dat het supersimpel is. Twee keer knipperen met je ogen en het is klaar. Of ja, dit is het enige van je hoeft te doen:
 

 
Dit heb je nodig:
10 Aardbeien
2 Eetlepels roomkaas
2 Eetlepels (soja)yoghurt
2 Eetlepels pindastukjes
1 Dadel
1 Eetlepel quinoa puffs

Dit moet je doen:
1. Snijd met een puntig mes een kegelvorming gat in de aardbeien waar het kroontje zit. Er moet genoeg ruimte ontstaan voor de vulling. Snijd ook het onderste puntje van het kontje van de aardbei, zodat hij rechtop kan staan. Als je dit niet doet vallen ze om.

2. Roer de vruchtenyoghurt en kruidenkaas door elkaar. 
 
3. Snijd de dadel in kleine stukjes en roer/prak/snijd de pindastukjes en quinoa puffs erdoor. Er ontstaat een soort plakkerige crumble.
 
4. Vul elke aardbei met een halve theelepel van het vruchtenyoghurt-roomkaasmengsel. Strooi over elke aardbei 1/10e van de crumble en druk het licht aan met je vingers. 

Enjoy!