Verschillende soorten slanke mensen

Lifestyle door Mariëlle
Je hebt slank en je hebt slank. Bij de één zit het in de genen en kan ze als ze wil een chocoladeverslaving starten, de ander kan nog niet eens aan een stuk chocolade ruíken of de weegschaal begint alweer te tellen. Pfff…
 
Bloedirritant die magere Margreet. Als een doorn in je oog zit ze al haar tweede zak chips naar binnen te schuiven terwijl ze ook al een cupcake heeft gegeten. Waarom kun jij dat niet? Nou ja, af en toe maak je natuurlijk een uitzondering omdat je het echt hebt verdiend…


Magere Margreet
De magere spriet die zegt zakken chips leeg te vreten, maar je ziet haar alleen maar op worteltjes knagen. Haar Instagram-account staat vol met vreet-foto’s. Met de tanden in een donut of een grote kop frappuccino met extra slagroom to-go aan d’r lippen. Ja een héle donut en een volle beker ijskoffie. Nooit eens met een hapje eraf, een lege of een half lege.
 
Veelvraat Valerie
De slanke den die de héle dag alles weghapt wat los en vast zit en echt geen gram aankomt door genen of andere lichamelijke factoren. Bloedirritant zijn deze mensen. Jij zit maar met je kiezen op een stengel bleekselderij te zagen, komt zij weer aan met haar driedubbele taart. Of je ook een stukje wilt? Ja joh, we hebben allemaal een lichaam als een vuilnisbak: het maakt niet uit wat je erin gooit.

 
Fit girl Fabiënne
Sporty Spice die er eerlijk voor uitkomt wat ze allemaal wel niet moet doen voor dat wasbordje van haar. Haar hele sociale leven bestaat louter binnen de muren van de sportschool. Al haar vrije tijd sport ze zich de billen uit haar broek en haar posts op social media bevatten altijd #fitgirl #workhardplayhard.

Diëtende Diana
De eigenlijk helemaal niet zo slanke den die altijd bezig is om haar figuur onder de duim te krijgen, maar chronisch de plank blijft misslaan. Zodra er iemand jarig is staat Janine met haar neus vooraan "want dit heeft ze verdiend na al dat lijnen, sporten en harde werken" en oja "ze is al zoveel lichaamsvet kwijt, dus dit moet kunnen, ja toch?" Nee toch? De sportschool is niet aan haar besteed. Zij sport thuis. In standje slomo. Ach ja, ieder haar ding. Als ze maar niet vergeet om te genieten.

Herken jij iemand, of euh, jezelf toevallig?