Beauty / Lichaam
Lichaam

Plastische chirurgie? Daar hoef je je niet voor te schamen!


Je wordt aangemoedigd om aan jezelf te werken, maar zeg het woord botox en iedereen begint te steigeren. Waarom eigenlijk? Is het niet jouw keuze? Dit is waarom jij je niet hoeft te schamen als je voor plastische chirurgie kiest.
 
Jouw lichaam, jouw beslissing 
Deze reden staat met stip op nummer 1. Niemand zou jou mogen vertellen wat jij wel of niet mag doen met je lijf. Tatoeages, piercings of plastische chirurgie: het is allemaal je eigen keuze! Misschien wil je wat minder rimpels, omdat je een dagje ouder wordt. Of kun je niet sporten dankzij lichamelijke klachten en wil je toch wat doen aan die zwembandjes. Dan kan plastische chirurgie de oplossing zijn!
 
 
Medische redenen 
Kirsten (42 jaar) had cup FF en was het zat dat ze altijd maar last van haar rug had. Ze bezocht haar huisarts, die haar adviseerde om een borstverkleining te laten doen. Ze kreeg een verwijzing naar het ziekenhuis en de operatie werd ook vergoed door haar zorgverzekeraar. Uiteindelijk ging ze van cup FF naar cup C en ze heeft er geen moment spijt van gehad. 
 
En wat denk je van te veel zweten? Het komt vaker voor dan je denkt: 1 op de 100 mensen heeft last van overmatige transpiratie. Bij een behandeling tegen zweten wordt er botox gespoten in de plekken waar je te veel zweet produceert. Die botox blokkeert als het ware de zenuwen, waardoor er geen signaal meer kan worden doorgegeven voor zweetproductie. Dat gaat de klotsende okseltjes tegen. 
 
 
Onzekerheid, ouder worden en pesten
Iedereen is wel eens onzeker over haar lichaam, maar sommige vrouwen worden er zo mee gepest dat ze geen andere keuze zien dan plastische chirurgie. Dat was ook het geval bij Nadia Ilse, een meisje dat op school vreselijke opmerkingen naar haar hoofd kreeg geslingerd. Klasgenootjes riepen dingen over haar grote oren, neus en kin. Ze smeekte haar moeder om plastische chirurgie, maar er was niet genoeg geld. Uiteindelijk werd de operatie gefinancierd door een stichting die arme kinderen met aangezichtsafwijkingen helpt. 
 
Het voorbeeld van Nadia Ilse is er eentje waar meer meiden zichzelf wellicht in herkennen. Natuurlijk is het belangrijk om je eigen waarde te kennen, maar als jij extreem onzeker bent, is er niets mis met een plastische ingreep. Dit geldt ook voor vrouwen die onzeker zijn over hun lichaam naarmate ze ouder worden. Oogleden en borsten gaan hangen en je buik verliest zijn stevigheid. Zeker na een zwangerschap zijn er veel vrouwen onzeker over hoe ze eruit zien. Waarom zou je dan niet voor plastische chirurgie mogen kiezen? Om even terug te komen op reden nummer 1: het is jouw lijf, dus jouw beslissing!

Zou jij voor plastische chirurgie gaan? 

Voor vragen, advies en meer informatie kun je contact opnemen met Medisch Centrum Amstelveen.