Wow, zoveel calorieën zitten er in jouw drankje!

Lichaam door Anniek
In het weekend gaan de shotjes tequila en wodka met gemak naar binnen en je overtuigt jezelf ervan dat het aantal calorieën wel meevalt. Niets is echter minder waar! Dit is waarom je dat volgende shotje voortaan moet laten staan.
 
Een glas wijn na een lange dag werk, een paar drankjes op vrijdag- en zaterdagavond en over de calorieën denk je het liefst niet na. Want calorieën, dat zijn toch beestjes die 's nachts je kleding kleiner maken? De website Elite Daily besloot je een handje te helpen en kwam met handige plaatjes waarop je kunt zien wat jouw calorie-inname zou zijn als je de calorieën zou eten in plaats van drinken. En dat is best schokkend.
 
 
Caloriebommen
Zo staat het drinken van acht biertjes gelijk aan het eten van drie cheeseburgers en werk je door het drinken van vijf shotjes Captain Morgan twee punten pizza naar binnen. Even voor de goede orde: in een pizzapunt van een pizza Margherita zitten 263 calorieën. Dat is meer dan je waarschijnlijk dacht! 
 
Als jij meer van de cider bent, moet je nu even opletten. Als je namelijk zes flesjes cider drinkt, eet je omgerekend bijna vijf en een halve donuts met chocoladeglazuur. En ga je voor een AMF cocktail, waarvan de belangrijkste ingrediënten wodka, rum en tequila zijn, dan eet je vier hoorntjes met vanille-ijs. Ook de liefhebbers van rode wijn zijn niet veilig, want één fles staat gelijk aan drie en een halve chocoladekoekjes. 
 
 
De drie ergste caloriebommen zijn wodka cranberrycocktails, champagne en Pina Colada's. Vier glazen wodka cranberrysap staan gelijk aan maar liefst achttien California sushi rolls! En drink je één hele fles champagne, dan 'eet' je eigenlijk zes sneetjes bruin brood. En last but not least: vier Pina Colada's staan gelijk aan zes repen chocolade. Dat is niet mis!
 
Laat jij jouw favoriete drankje staan nu je weet hoeveel calorieën erin zitten?