Typisch: Dingen die wij vrouwen altijd doen

Vrije tijd door Sabine
Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus. Yeah right. Daar geloven we dus geen snars van. Waar echter wel een kern van waarheid in zit, is dat wij vrouwen typische dingen uitvreten. En dáár begrijpt menig man weer niks van.

Of we nu samen naar het toilet gaan, zeuren over ons gewicht, honderdduizend keer die ene Disney-film kunnen kijken of snakken naar chocolade tijdens that time of the month. Mannen zullen nooit begrijpen dat we…

… altijd een haarelastiekje om onze pols bewaren. Zelfs als onze bloedsomloop erdoor wordt belemmerd. We bewaken dat elastiekje met ons leven!
 
… ’s ochtends niet de moeite willen nemen om matchende sokken te vinden, maar wel 20 minuten uittrekken om de juiste schoenen te vinden bij onze outfit.
 
… zonder blikken of blozen een schandalig bedrag uitgeven aan een cadeautje voor hond Boris, maar met een pruillipje tien euro afrekenen voor het cadeau voor onze schoonmoeder.  


 
… te moe zijn om voor het slapengaan nog een hoofdstuk van dat ene boek te lezen, maar nog wel ‘even’ Instagram checken. Om vervolgens een uur later tot de conclusie te komen dat onze telefoon nog steeds niet op het nachtkastje ligt.
 
… nog steeds helemaal los kunnen gaan op Wannabe van de Spice Girls.

… een cola light bestellen bij een XXL-pizza met extra kaas en bacon.  

… na een lunch van zes boterhammen met kaas iets zoets willen eten. Gewoon ter compensatie. En omdat we nooit echt vol zitten.
 
… altijd buiten adem raken wanneer we heel enthousiast zijn over iets. En dan natuurlijk ook nog eens in ons eigen spuug stikken.

… een jurkje van 100 Euro niet kunnen weerstaan en móéten hebben als-ie eerst 250 Euro was.
 
… het heerlijk vinden om te klagen om helemaal niets.

… een klassieker als Casablanca niet willen kijken, want ‘die film is zo oud’, maar we geen genoeg kunnen krijgen van Dirty Dancing.
 
… de wekker soms wel een uur eerder zetten zodat we een uur lang kunnen snoozen. Waar we eigenlijk alleen maar moeër van worden.

… tijdens het avondeten eten als muisjes, maar tijdens Goede Tijden een zak chips opentrekken.



… nog altijd wegzwijmelen bij Danny Zuko uit Grease, maar we de 61-jarige John Travolta alles behalve sexy vinden.

… de quote ‘Houston, we have a problem’ vaak genoeg gebruiken, maar we Apollo 13 nog nooit hebben gezien.  
 
… amper voor onszelf kunnen zorgen, maar wel dolgraag een konijn willen. Voor wie we dan wel weer goed kunnen zorgen.

… een hele zondagmiddag kattenfilmpjes kunnen kijken. Hoe schattig!

… altijd ‘morgen’ beginnen met gezond eten.

… het nooit kunnen laten bij één handje chips. Als de chipszak opengaat moet het vandaag nog op!

Welke typische vrouwendingen doe jij altijd?