Wat zegt je slaaphouding over je relatie?

Lifestyle door Mariëlle
Hoe je lover en jij ’s nachts in elkaar gestrengeld liggen – of niet, zegt veel over jullie relatie. Je kunt aan de slaappositie (het onderbewust zijn) zien hoeveel hij om je geeft. Wat zegt jouw slaappositie over jouw relatie?

Schuur jij ’s nachts met je bibs tegen de bibs van je lover, spoonen jullie erop los, knuffelen jullie elkaar in slaap of moeten jullie niks van lichamelijk contact weten als jullie slapen? Je spreekt veel uit met lichaamstaal. Ook de nachtelijke lichaamstaal laat nogal wat los over jullie relatie. Ons onderbewustzijn zegt namelijk wat we niet kunnen of willen zeggen als we wakker zijn. Heb je er ooit over nagedacht hoeveel de houding waarin jullie slapen zegt over jullie relatie? Volgens een publicatie van Metro UK is dit was jouw slaappositie over jouw relatie zegt.


Lepeltje lepeltje

18% van de stellen schijnt te ‘lepelen’. Lepeltje lepeltje wordt gezien als de traditionele slaappositie waarin de man zijn partner beschermt. Volgens deskundigen geeft deze positie aan dat je je partner vertrouwt. De experts voorspellen dat degenen die lepeltje lepeltje liggen wel bij elkaar blijven.

Met het hoofd op elkaars borst

Wanneer de partner met het hoofd op de borst van de ander ligt, betekent dat een hoge mate van vertrouwen. Zit ook wel snor.

Met de konten tegen elkaar

Wanneer jullie met de billen tegen elkaar slapen betekent dit dat jullie je ontspannen voelen bij elkaar. Dikke kans dat jullie al meerdere jaren samen zijn.


Jullie vallen knuffelend in slaap en slapen los van elkaar

Wat hebben jullie een volwassen relatie zeg. Aldus psychologen. Wanneer jullie knuffelen beseffen jullie je (al dan niet onbewust) namelijk dat deze manier van slapen niet heel bevorderlijk is voor de ademhaling en daarmee voor de nachtrust. Daarom draaien jullie van elkaar af.

De vrije vogels

Dit schijnt de populairste positie te zijn: 27% van de stellen schijnt los van elkaar te slapen. Het betekent dat je jullie een goede band voelen en dat jullie je zeker voelen.

Voetjevrijen (beenvrijen)

Jullie slapen met één of twee benen in elkaar gestrengeld. Jullie hunkeren naar emotioneel en/of seksueel contact. Zelfs als jullie slapen kunnen jullie geen genoeg van elkaar krijgen.

De wirwar

Jullie liggen in elkaar geweven. Een houding die de meesten alleen in het begin van een relatie volhouden. Mocht je het langer dan een half jaar volhouden schijnt dat niet helemaal gezond te zijn.

De dwarsligger

Eén van de twee neemt het hele bed in beslag, waardoor de ander nog maar een ieniemienie stukje bed overhoudt. Dit is geen goed teken. Je kunt wel raden wie er dominant is in deze relatie.
 
Wat zegt jouw relatie over jouw slaappositie? En klopt het?