Dit zegt je gezicht over jou

Gezicht door Anniek
Wist je dat je gezicht heel veel onthult over wie jij bent als persoon? Zo zegt je voorhoofd iets over hoe je denkt en je neus iets over je wilskracht. Ben jij benieuwd naar wat jouw gezicht over jou zegt? Lees dan snel verder!
 
Al zo'n 3000 jaar geleden hielden de Chinezen zich bezig met de kunst van het gezicht lezen, het zogenaamde Siang Mien. De Chinezen geloofden dat je alles over een persoon te weten kon komen door slechts hun gezicht te bestuderen. En ergens hadden ze gelijk! Je gezicht zegt namelijk veel meer over je dan je misschien had gedacht.
 
 
Inzicht
Zo geeft de linkerhelft van je gezicht inzicht in je privésituatie en zegt rechts wat meer over je zakelijke kant. Ook wordt er beweerd dat een asymmetrisch gezicht is voorbehouden aan creatieve mensen. De rest van je gezicht kan veel zeggen over hoe jij in het leven staat. Zo geven je wenkbrauwen veel prijs over je overtuigingskracht. Heb jij dikke wenkbrauwen? Dan heb jij waarschijnlijk meer overredingskracht dan iemand met (natuurlijke) dunne wenkbrauwen. Mensen associëren dikke wenkbrauwen namelijk met leiders en smalle wenkbrauwen met onzekerheid. 
 
Neus
Je neus kan ook veel zeggen over wie jij bent. Een rechte neus staat vaak voor ijdelheid, terwijl mensen met een haakse neus als gedreven en ambitieus worden beschouwd. Een scheve neus betekent dat jij wispelturig bent en mensen met een wipneus zitten vol met pit. Leuk om te weten, toch?
 


Voorhoofd
Heb jij een groot voorhoofd? Dan kan het goed mogelijk zijn dat jij een flinke dosis fantasie bezit. Dit is vooral te merken bij kinderen: zij hebben op jongere leeftijd vaak een groter voorhoofd. En laten ze nou in die periode net vol met fantasie zitten... 
 
Mond
Je mond staat natuurlijk gelijk aan communicatie. Mensen met een grote mond praten graag en hebben meestal veel woorden nodig om weinig te zeggen. Iemand met dunne lippen is vaak wat gereserveerder en zuiniger met woorden. Heb jij van jezelf volle lippen, dan ben jij hoogstwaarschijnlijk een gepassioneerd persoon. Als jouw onderlip dikker is dan jouw bovenlip ben jij gericht op lichamelijke impulsen, zoals eten, drinken en seks. 
 
Klopt het wat jouw gezicht zegt over jou?