Dingen waar je je ex dankbaar voor bent

Relaties door Sabine
Meningsverschillen, tranen en een vertrapt hart. Een break-up kan heel wat nare gevoelens teweeg brengen. Erg dankbaar ben je je ex niet voor dat verdriet. Toch zijn er wel een aantal dingen waarvoor je ‘m best dankbaar mag zijn.

De dag waarop jullie uit elkaar gingen, zal geen dag zijn waar je graag aan denkt. Dankbaarheid is wel het laatste wat je voor hem voelt als je toch nog even aan hem denkt. De enige dank die jij naar hem toe voelt, is dat je je leven nu niet meer met hem hoeft te delen. Het lijkt misschien niet zo, maar er is echt wel een aantal dingen waar jij je ex best wel voor mag bedanken (in gedachten dan).
 
Via hem heb je veel nieuwe mensen leren kennen
Lang niet al zijn vrienden vond je even leuk. Maar er zaten zeker een paar exemplaren tussen met wie je een leuk praatje kon maken. En ook tussen de vriendinnen van zijn kameraden zaten leuke meiden.Door hem weet je nu wat je wel en vooral niet zoekt in een man

Zijn minpunten nam je gedurende jullie relatie voor lief. Je hield van ‘m en ging er geen big deal van maken dat hij een bepaalde karaktereigenschap had waar jij niet goed tegenkon. Maar nu je weer in de datingvijver zwemt, kun je wel iemand zoeken die dit karaktertrekje niet bezit. Een perfecte man is natuurlijk moeilijk gevonden, maar je weet nu aan welke criteria hij wel en niet moet voldoen om een relatie te laten slagen.
 
Door jullie mislukte relatie weet je sneller of het met iemand gaat slagen of niet
Waarschijnlijk liep het tussen jullie al een tijdje niet zo lekker voordat het uitging. Als je een volgende relatie aangaat, zul je waarschijnlijk eerder de tekenen herkennen of het goed zit of niet.
 
Hij leerde je lief te hebben
Je houdt op een andere manier van je zus, je ouders of van vriendinnen. Je hebt van hem geleerd hoe je op een andere manier van iemand kan houden dan van een broer of een goede vriend.
 
Alle mooie dagen die jullie wel hebben gehad
Hoewel je soms nog verbittert terugkijkt naar jullie tijd samen, mag je ook weleens stilstaan bij de mooie momenten samen. Jullie vakantie naar Amerika bijvoorbeeld of die ene rotdag waarop hij opeens met een bos rozen op je stoep stond. Het is goed om af en toe ook de mooie momenten die jullie hadden te waarderen en om hem daar dankbaar voor te zijn.Jezelf herontdekken na de break

Pas nadat jullie uit elkaar gingen, besefte je opeens hoeveel tijd je met hem doorbracht. Tijd die je nu opeens over hebt en moet herindelen. Hierdoor ga je opeens dingen doen die je altijd nog eens wilde doen of onderneem je activiteit waar hij het niet warm van kreeg. Hoewel het logisch is dat je in een relatie compromissen sluit, is het heerlijk om je tijd volledig naar jouw hand in te delen.
 
Zelfstandiger geworden na de break
Als single vrouw moet je opeens veel meer dingen zelfstandig doen. Dilemma’s die je normaal met hem zou bespreken, los je nu zelf op. En ook bepaalde rotklusjes waar hij altijd zo handig in was, zul je nu zelf op moeten lossen. Maar je hoort men niet voor niets zeggen: what doesn’t kill you makes you stronger. Ook jij zal hierdoor een stuk zelfstandiger worden!  
 
Waar ben jij je ex eigenlijk best wel dankbaar voor?