Lifestyle / Eten
Eten

Mugcake in de kleuren van Ze.nl

Oh my! Een mugcake in de kleuren van Ze.nl! Is er een beter(e) lunch/ontbijt/snack? Dacht het niet! Dit vrouwen taartje heb je figuurlijk drie keer met je ogen knipperen klaar en is heerlijk zoet. En gezond. Yes we like! Mjam!

Dankzij Claartje van Foodness.nl zijn we inmiddels verslaafd aan mugcakes. Waarom? Omdat ze heel makkelijk zijn, snel klaar (dus je kunt het in elkaar flansen wanneer je al honger hebt, zonder dat je te lang moet wachten op je eten en daarmee zonder te veranderen in de Hulk) en het is nog lekker ook. Deze roze mug cake in de kleuren van Ze.nl konden we natuurlijk niet aan onze neusjes voorbij laten gaan. Die móesten we proberen. Zeker nadat de carrot mug cake goed bevallen was.


Dit heb je nodig voor de cake
- 30 gram havermout
- 1 banaan
- 1 ei
- 1 rode biet, gekookt en geraspt

Dit heb je nodig voor de saus
- 1 eetlepel Alpro Pur Enjoy

Dit moet je doen
1. Meng alle ingrediënten voor de mug cake door elkaar. Dat kan in de blender, maar je kunt ook een staafmixer gebruiken, of goed prakken en klutsen met een vork. Hoe fijner je de biet raspt, hoe fijner de structuur van je mug cake wordt. Houd je juist wel van grovere stukken, rasp de biet dan minder fijn.

2. Vet een kopje in met kokosolie.

3. Giet het beslag in het kopje en bak je mug cake 1 minuut en 20 seconden in de magnetron (900 Watt). Check of het binnenste al goed is; als het nog vloeibaar is moet je de mug cake nog 10 of 20 seconden langer laten garen.

4. Schep de saus erover. Klaar!
Liever niet in de magnetron? Zet je kopje dan in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. Na 15-20 minuten is je mug cake klaar.

Enjoy!