Vrouw heeft liever dat man fysiek vreemdgaat dan emotioneel

Relaties door Anniek

Wat heb jij liever: dat je vent het bed in duikt met een andere vrouw of dat hij een emotionele band opbouwt met haar? Er is een grote kans dat je als vrouw zijnde voor optie a kiest. Maareh... waarom eigenlijk? Dat lees je hier!
 
Uit onderzoek van een Noorse universiteit is gebleken dat vrouwen het minder erg vinden als hun partner fysiek vreemdgaat. Maar als Koosje een emotionele band opbouwt met een andere vrouw kan hij zich maar beter bergen. Emotioneel vreemdgaan wordt namelijk door de meerderheid van de vrouwen bestempeld als een absolute no-go. 
 

 
Vreemdgaan
Voor het onderzoek werd aan 1000 mannen en vrouwen gevraagd hoe zij over vreemdgaan denken. Op basis van deze gegevens werd gekeken naar de verschillen in mening tussen de seksen. Zo hebben mannen er juist meer moeite mee als hun partner tussen de lakens duikt met een ander en zien ze dus liever dat een vrouw gevoelens ontwikkelt voor een andere man.
 
Een verklaring kan worden gevonden in de evolutietheorie. Mannen hebben altijd maar moeten aanvoelen of een kind echt van hun is, aangezien ze daar nooit 100 procent zeker van kunnen zijn. Vroeger stonden ze dus vaak voor de beslissing of ze moesten investeren in een vrouw en haar kind. Mannen hebben daarom liever een vrouw die emotioneel vreemdgaat, omdat ze dan zeker weten dat ze fysiek geen kind zal baren dat van een ander is.
 
 
Emotioneel trouw
Voor vrouwen is het net andersom. Vrouwen hadden vroeger namelijk de steun en bescherming van mannen nodig om te overleven. Als een man emotioneel trouw bleef aan de vrouw wist ze zeker dat hij bij haar zijde zou blijven, ook al zocht hij zijn genot zo nu en dan bij een ander. Wij weten in ieder geval wat wij zouden kiezen: een man die trouw blijft!  
 
Zou jij liever zien dat je lover fysiek of emotioneel vreemdgaat?