Zo kom je erachter of hij relatiemateriaal is

Relaties door Sjarmaine

Een sexy en avontuurlijke man klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk, maar hoe kom je erachter of hij ook relatiemateriaal is? Nou, heel gemakkelijk, let op de onderstaande 10 karaktereigenschappen en je weet snel of hij bij je past. 

Gevoel voor humor

Laten we eerlijk zijn; een man die zo nu en dan een welgemikte grap maakt, is eerder een blijvertje dan het type rambo met een leuk smoelwerk en dito geslachtsdeel. Eentje die jou aan het lachen maakt of in ieder geval de bright side ziet in moeilijke of gespannen tijden is iemand die je wilt.

Een ruggengraat hebben

Inderdaad, alle mannen hebben een ruggengraat, maar niet alle mannen hebben wervels van integriteit, eer en loyaliteit. Je hebt er één nodig die zijn mannetje staat, enigszins weet wat hij wilt, een sterk moraal heeft en zijn verantwoordelijkheid neemt. Zo’n man kan zeker een blijvertje zijn.

Vriendelijkheid en warmte

We zijn allemaal helaas weleens gevallen voor de badboy, maar uiteindelijk verdien je iemand die je goed behandelt waarmee je kunt settelen. Als algemene regel geldt; leuke mensen voelen zich aangetrokken tot andere leuke mensen. Zoek iemand die net zo warm en leuk is als jij zelf bent, iemand die vriendelijk is tegen vreemden, nieuwe vrienden verwelkomt, een boeiend gesprek aangaat en niet oordelend is.

Vrijgevigheid

Gierige mannen? Zo irritant! Dus zoek een man die gul is. Hij voelt zich blij en gelukkig als hij jou gelukkig kan maken, hij wilt dingen met jou delen en vraagt er niks voor terug. En nee, het gaat niet (alleen) om grote materiele dingen, juist de kleine dingetjes die hij met jou wilt delen doet het ‘m!


Vertrouwen

Vertrouwen is de sleutel – we horen dit cliché keer op keer – maar het is waar. Niemand wil met een persoon zijn die niet te vertrouwen is. Want nee, je hebt totaal geen zin om elke keer stiekem zijn telefoon te checken, die tijd heb je gehad!

Bescheidenheid

Hoewel we houden van een man met veel zelfvertrouwen, moet het wel in evenwicht zijn met bescheidenheid. Een man die constant bezig is met zijn uiterlijk, zijn auto’s, het tellen van zijn horloges en altijd opzoek is naar nieuwe gadgets en andere snufjes is irritant. Het zou hetzelfde zijn als wij elke keer praten over hoeveel Louboutins en Chanel-tassen we hebben. Niet sexy! Een man die bescheiden is over wat hij heeft en hoe hij eruit ziet maakt een goede partner. 

Genegenheid

Een man die niet bang is om een beetje affectie te tonen in het openbaar is zeker geen slechte zaak. Een man die je hand vasthoudt, een knuffel en een kus geeft en zo nu en dan heel stevig je kont vastpakt is zeer aantrekkelijk. Het is eentje die je speciaal laat voelen. En dat is natuurlijk wat je wilt!

Intelligentie

Een tien als het gaat om zijn uiterlijk, maar een miezerige twee als het gaat om zijn intelligentie. Zeg maar doei! Als jullie een connectie hebben op intellectueel niveau, is de kans groter dat jullie ook beter bij elkaar passen op emotioneel en seksueel vlak. Ook niet te vergeten: jullie kunnen goede gesprekken voeren, je daagt elkaar uit en het houdt jullie relatie interessant en zinvol.

Ridderlijkheid

Voor alle haters die zeggen dat ridderlijkheid een afgesloten hoofdstuk is; dat is het niet! Een man met de juiste manieren is een belangrijke eigenschap voor jouw potentiele echtgenoot. Bijvoorbeeld zichzelf vriendelijk voorstellen aan andere mensen en de deur voor je openhouden. Het zijn kleine dingetjes, maar wel een teken dat hij goed is opgevoed en respect heeft voor jou en anderen.

Hygiënisch 

Een verzorgde man is erg belangrijk, je wilt namelijk niet naast iemand liggen/lopen/zitten die stinkt en er onverzorgd uitziet. Maar…deze man moet niet alleen zichzelf verzorgen, maar ook met trots zijn huis en andere ruimtes waarin hij zich bevindt. Ga je bij hem op bezoek en zie je overal lege bierflesjes en pizzadozen met etensresten van een week geleden? Bedank hem vriendelijk en neem afscheid. Voorgoed. Een man die zijn appartement netjes houdt, zijn auto, bureau enzovoort is trots op de dingen waarvoor hij heeft gewerkt en zorgt goed voor hen. Wedden dat hij ook goed voor jou zal zorgen?

Welke karaktereigenschap vind jij belangrijk?