Problemen die alleen luie mensen hebben

Vrije tijd door Sabine
Luieren is je favoriete bezigheid en ook al bestaat het volgens het UWV niet, jij ambieert nog altijd een carrière als professioneel luieraar. Maar lui zijn is niet altijd makkelijk. Luie mensen lopen namelijk tegen deze problemen aan…
 

Is ‘liever lui dan moe’ jouw levensspreuk en stel je alles uit wat uit te stellen valt tot het allerlaatste moment? Dan heb jij ongetwijfeld last van de volgende struggles...

Wanneer je vermoeid in de auto zit, baal je ervan dat je de koppeling moet intrappen wanneer je moet schakelen. Jouw volgende auto wordt dus echt een automaat!

Als je weer eens geen zin hebt om de koken en je een pizzaatje bestelt, baal je er ontzettend van dat de pizzabezorger niet even de sleutel onder de bloempot vist om jouw je pizza op bed te bezorgen terwijl je aan het Netflixen bent. Zucht. Wanneer gaan ze dat als dienst invoeren?



Je wordt soms gewoon moe van het lui zijn. Zo vermoeiend! Dan moet je wel een middagdutje doen terwijl je ook kon beginnen aan het duizendste seizoen van Grey’s Anatomy.

Je bent ontzettend dankbaar dat McDonalds een McDrive heeft, maar de rij auto’s voor je! Holy Moly wat moet je daar lang op wachten. Je wordt er een beetje moe van.

Over McDrive gesproken, waarom heeft de Subway dat niet? Helemaal van de parkeerplaats naar de Subway lopen én weer terug is best een wandeling. Gelukkig kun je halverwege pauzeren in het Subway-restaurant.

Je hebt letterlijk zin om te huilen wanneer je thuis komt van de supermarkt en je erachter komt dat je het meest essentiële ingrediënt vergeten bent. Moet je helemaal terug! Nooooo.



Wanneer je voor het slapengaan nog even een boek leest, kom je vaak voor het Dilemma der Dilemma’s te staan: je warme nest verlaten om het licht uit te doen en riskeren daarna niet meer moe te zijn, of het licht dan maar aan laten. Troubles, troubles, troubles.

Je winkelt online omdat je je niet wilt begeven tussen het winkelend personeel. Maar terwijl je in de winkel meteen met je aankopen naar huis kan, heeft jouw favoriete online kledingwinkel natuurlijk een levertijd van 3 – 5 dagen.

Jouw geld gaat er drie keer zo snel doorheen als dat van een ‘normaal’ persoon die wél gewoon zelf naar de winkel gaat om z’n boodschappen te halen en het niet laat bezorgen. En dat je plastic borden en bestek koopt zodat je niet hoeft af te wassen, is ook niet erg bevorderlijk voor het bedrag op je bankrekening.

En wanneer je langverwachte pakketje dan eindelijk wordt bezorgd, moet je toch naar het postkantoor omdat de verkeerde maat is geleverd.

Vaak verloopt de garantie van door jouw verkeerd gekochte producten ook nog eens omdat je te lui bent om binnen 30 dagen met de kassabon terug te gaan naar de winkel.

Je vermijdt de sportschool als de pest. Je hebt gewoon geen zin erheen te gaan én je er speciaal voor om te kleden. Oh en in sporten zelf heb je eigenlijk ook geen zin.



En als je dan toch de motivatie hebt gevonden om te gaan, zakt die motivatie je wel weer ver in de schoenen wanneer je erachter komt dat je je sporttas van 6 weken terug nog niet hebt uitgepakt en er een ontzettende stank uitkomt.

Een broodje dat je tijdens de lunch niet hebt opgegeten, begint na een week toch echt te schimmelen en te stinken. En dat omdat jij gewoon te lui was om het broodje er even uit te halen en weg te gooien. O nee, dat was je ‘vergeten’. 

Je kijkt noodgedwongen naar programma’s als Tell Sell omdat je anders de afstandsbediening moet pakken die dertig centimeter van de bank verwijderd is.

Tegen welke problemen loop jij nog meer aan?