Dit denken mannen écht over condooms

Intiem door Anniek
Onveilig vrijen of de sfeer verpesten door over een condoom te beginnen? Veel vrouwen denken dat dit de enige opties zijn als ze met een hunk naar huis gaan. Maar vinden mannen het vervelend als we met een condoom komen aankakken?
 
Condoomfabrikant Durex deed onderzoek naar hoe mannen en vrouwen over condooms dachten. Driekwart van de 16 tot 24-jarigen gaf toe het ongemakkelijk en beschamend te vinden om over een condoom te beginnen als ze net lekker op gang kwam tussen de lakens. Het resultaat? Veel mensen die onveilig vrijen en dus een soa oplopen. Dat willen we liever niet.
 
 
Vervelend
Maar hoe denken mannen en vrouwen er nou écht over als de ander tijdens de seks een condoom uit z'n broekzak trekt? Durex vroeg het aan een groep mannen en vrouwen. Eerst werd aan beide partijen gevraagd of ze iemand die ze net hadden ontmoet mee naar huis zouden nemen. Daarna kwam de gevreesde vraag: stel je eenmaal in bed voor om een condoom te gebruiken of houd je je stil?
 
De vrouwen gaven één voor één aarzelend toe dat ze zich liever stil houden dan vervelend worden gevonden. "Als ik er nu over begin, vindt hij me misschien niet meer leuk", redeneerde één van de vrouwen. Hebben we dus liever onveilige seks waar we ons achteraf zorgen over maken dan even een ongemakkelijk moment met een vent? Blijkbaar wel.
 
 
Aantrekkelijk
Maar klopt het beeld dat wij vrouwen van de mannen hebben? Vinden ze het überhaupt irritant als wij een condoom tevoorschijn toveren? Nee, juist helemaal niet! De groep mannen kreeg de vraag wat ze ervan vinden als een vrouw voorstelt om veilig te vrijen. De antwoorden? "Ik vind het heel aantrekkelijk", gaf één van de mannen toe. "Het laat zien dat de vrouw zelfverzekerd is." Een andere man grapte dat de vrouw in kwestie er tien punten bij kreeg als zij een condoom bij zich had.
 
Dus dames, het is helemaal niet zo erg om er tijdens je volgende vrijpartij een condoom omheen te wikkelen. Mannen vinden ons er echt niet minder aantrekkelijk door. En vinden ze dat wel, dan weet je meteen dat je maar beter de benen kan nemen. Hasta la vista, baby!
 
Gebruik jij altijd een condoom tijdens de seks?