Lifestyle
Lifestyle

Waarom jeugdvriendinnen de beste vriendinnen zijn

 
Ze stamt nog uit het tijdperk van MSN, buitenspelen tot het donker werd en de muziek van de Spice Girls: je jeugdvriendin. Jullie waren en zijn nog steeds best friends forever. Dit is waarom zij de beste vriendin ooit is!
 
1. Ze kent je door en door
Je hebt soms maar één woord of blik nodig om een gevoel of emotie duidelijk te maken aan haar. Moordende blikken als ze bijvoorbeeld iets te veel met haar wenkbrauwen wiebelt als je crush voorbij loopt of een diepe zucht als je ergens mee zit. Ze weet direct dat er iets met je aan de hand is en andersom voel jij ook precies aan wanneer ze een schouder nodig heeft om op te leunen. Zij is jouw sister from another mister
 
 
2. Je hoeft je nooit te schamen voor iets
Ze heeft elk beschamend moment van je meegemaakt, van de slotjesbeugels met gekleurde elastiekjes tot de uitglijders in de drukke schoolgangen. Als je eraan terugdenkt staat het schaamrood nog op je wangen, maar gelukkig kun je er nu wel om lachen met haar. Zij heeft het namelijk allemaal zien gebeuren (en heeft je keihard uitgelachen). Geloof ons, jullie gaan nog genoeg beschamende dingen meemaken, dus waarom niet gewoon samen? Heb je later weer iets om over te lachen.
 
3. Je hebt van alles meegemaakt samen
Ongemakkelijke momenten, vervelende break-ups en dronken avonturen: jullie hebben alles samen gedaan. Dit is ook één van de redenen dat jullie elkaar zo goed kennen. Elke up en down hebben jullie met elkaar beleefd en zo zal het waarschijnlijk in de toekomst ook gaan. Met wie kun je beter van alles meemaken dan met je beste maatje? 
 
4. Jullie zullen voor altijd vriendinnen blijven
Jullie kennen elkaar al zo lang dat er geen verrassingen meer zijn. Bovendien hebben jullie zoveel ruzies overleefd (zoals dat gekibbel over die jongen in groep 7) dat niets jullie nog kan breken. Jullie zijn als Bonnie en Clyde, Jekyll en Hyde. Of zoals dat vroeger in jullie MSN-naam stond: ntb! Voor de MSN-leken onder ons, dat betekent 'niet te breken'.
 

5. Ze houdt je jong
Natuurlijk zijn jullie inmiddels 'volwassen' (haha, echt niet), maar af en toe houdt ze je gelukkig nog jong. Oké, vaak gebeurt dit onder invloed van alcohol, maar dat maakt niet uit. Het gaat om het gevoel dat je hebt als je bij haar bent, alsof jullie samen de hele wereld aankunnen. 
 
6. Jullie zijn kind aan huis bij elkaar
Haar ouders houden van jou en jouw ouders van haar. Voor moederlijk advies kunnen jullie dus ook altijd terecht bij elkaars ouders, wat superhandig is als je een keertje iets niet direct met je eigen pa en ma wil delen. Bovendien kan zij altijd mee naar familiegelegenheden waar je niet alleen wilt komen opdagen. Met haar aan je zijde maak je die saaie verjaardagen nog leuk ook! 
 
7. Ze steunt je onvoorwaardelijk
Maar niet alleen dat: ze motiveert en troost je ook als geen ander. Ze weet wanneer jij dat duwtje in je rug nodig hebt - en duwt je vervolgens zo hard dat je plat op je smoel belandt. Maar dan helpt ze je ook weer overeind, want daar zijn vriendinnen voor, hè?

 

8. Ze helpt je met duivelse (wraak)plannen maken
Jouw beste vriendinnetje van vroeger was jouw partner in crime voordat dat überhaupt een ding was. Kauwgom onder stoelen plakken, huiswerk kopiëren van elkaar, iemand de stiltebehandeling geven; jullie hebben het allemaal gedaan. En nog steeds kun je op haar rekenen als je iemands e-mail of Facebook wilt hacken. Ah ja, waar zou je zonder haar zijn? 
 
9. Ze haat dezelfde mensen
Heb jij een hekel aan Jantje? Dan heeft zij dat ook, misschien nog wel tien keer zo erg als jij. En als je niet meer met Jet praat, omdat zij David van Katrien heeft gestolen, stelt ze geen vragen, ook al zijn jij en Katrien niet eens bevriend. Whatever, zij steunt je in je haatbeslissingen. 
 
10. Jullie weten hoe jullie in contact moeten blijven met elkaar
Jullie kenden elkaar al voordat Whatsapp en Facebook bestonden, dus jullie weten precies hoe jullie met elkaar in contact moeten blijven. En hoewel jullie nu je eigen drukke leventje leiden, maakt het niets uit dat jullie elkaar zo weinig zien. Af en toe sturen jullie elkaar spontaan een kaartje en als jullie elkaar weer echt zien, is het net alsof er geen tijd is verstreken. De wijn wordt er bijgehaald en de smoeltjes gaan open. Klepperdeklepklep. Alsof jullie nooit uit elkaar zijn geweest.
 
Hoe lang kennen jij en je beste vriendin elkaar al?