Ergernissen die we allemaal hebben achter het stuur

Vrije tijd door Sabine

De één lijkt zijn rijbewijs te hebben gehaald bij een zegelspaaractie van de buurtsuper en de ander lijkt zijn rijbewijs helemáál niet te hebben gehaald. O, o, o, die automobilisten voor je maken er een potje van. Potje? Een ramp!

Onze bloeddruk piekt wanneer we in de spits naar huis moeten rijden. Al dat volk dat niet kan rijden werk je enorm op je zenuwen. De helft mag z’n rijbewijs wel weer inleveren en de andere helft mag wel weer een rijlesje of 20 nemen. We vreten onszelf op achter het stuur wanneer de volgende geintjes worden uitgehaald.

Automobilisten die niet kunnen inparkeren en daardoor twee vakken in beslag nemen. En wanneer jij ernaast parkeert en de aso-rijder opeens foetsie is, lijkt het alsof jij niet weet hoe jij je gebakje tussen de lijnen krijgt.


Mensen die niet kunnen fileparkeren en tóch een poging wagen. Oké, dat is op zich niet erg. Je moet het toch leren. Maar wanneer diegene hiermee een file tot kruispunt Hoevelaken veroorzaakt, is de pret er wel af.

Lolbroeken die toeteren naar semi-bekenden. Gewoon, omdat ze graag op de claxon willen slaan.

Mensen die tijdens een file op de snelweg steeds van strook wisselen. Dat helpt niet, makker! Zo vererger je het juist!

Domkoppen die zonder licht rijden wanneer het supermistig is.

Of mensen die tijdens de mist mét mistachterlicht aan rijden waardoor jij het idee hebt dat degene voor je continu in de ankers gaat.


Luie mensen die hun verlichting niet één keer in de zoveel tijd checken en daardoor met een kapotte voorlamp rijden.
 
Mensen die helemaal geen richting aangeven. Ja, joh. We zien vanzelf wel waar je naartoe gaat.

Of net zo erg: autorijders die éérst remmen en daarna pas richting aangeven. Goh, je wilt hier af? Ik had géén idee.

Mensen die pas de rotonde oprijden wanneer deze helemaal leeg is. Diegene voor je had z’n blik makkelijk voor die smart kunnen schieten.

Vrachtwagenchauffeurs die op de snelweg andere truckers inhalen met een snelheid van 5km per uur. Dat schiet dus echt niet op hè.

Mensen die te langzaam rijden op de linkerstrook op de snelweg. Dat die strook voor inhalen is, lijkt niet iedereen te begrijpen.

Een vrek die zijn auto niet gewoon tankt bij de benzinepomp, maar die bij de Aldi z’n Mercedes uit 1960 volgooit met 30 liter slaolie. Ruikt heerlijk als je achter zo’n waggie rijdt.


Afgesneden worden door een andere automobilist is ook niet echt iets waar we om staan te springen.
 
Mensen die aan bumperkleven doen. Gátver wat vervelend!

Een automobilist dat voor het stoplicht aan het dagdromen is, waardoor hij nog net door oranje kan, maar jij toch echt weer tot stilstand komt voor het rode licht.

Zondagrijders.  

Mensen die vinden dat ze best in het midden van de weg kunnen rijden.

Tractoren en andere grote voertuigen die niet wat meer naar rechts gaan, waardoor jij ze met geen mogelijkheid kunt inhalen.

Mensen die gewoon niet opletten. 


Mensen die ontzettend langzaam rijden. Waar je 50 mag, karren ze maar 30. En waar je 70 mag, maar 50. Ook wanneer de weg overgaat in een 80-weg, wordt het gaspedaal niet harder ingetrapt.
 
Aso’s die hun muziek zo hard hebben staan, dat je het kunt horen wanneer je naast ze staat voor het stoplicht.

Tegenliggers wiens lichten te hoog staan afgesteld waardoor jij geen snars ziet.

Of mensen die vergeten dat ze met grootlicht rijden en de hint niet snappen wanneer jij met je grootlicht tekeer gaat.

Waar erger jij je aan wanneer je aan het autorijden bent?