Liefde / Relaties
Relaties

Dit zijn de grootste afknappers in een relatie

Jij zou nooit iemand kunnen daten met stinkvoeten, zweethanden of een slecht gebit. En luiheid en slechte seks kun jij ook niet waarderen. Afknappers: iedereen heeft ze, maar dit zijn blijkbaar de allergrootste in een relatie.
 
Ben je allergisch voor Birkenstocks en Crocs? Dan zou je iemand met die schoenen per definitie nooit kunnen daten. En jij roept ook altijd tegen je vriendinnen dat onbetrouwbare types hem er bij jou niet in mogen hangen. Afknappers zijn heel normaal, iedereen heeft wel een lijstje met dingen waardoor ze meteen wegrennen. Uit onderzoek is nu gebleken dat de lijst met afknappers behoorlijk lang is.
 
 
Strategische afweging
De onderzoekers lieten aan online krant The Wall Street Journal weten dat mensen een strategische afweging maken tussen goede en slechte eigenschappen van een potentiële lover. Veel mensen werken een lijstje met hun afknappers af om zo te bepalen of ze met iemand een leven willen opbouwen of niet. 
 
Heel verrassend (not) is dat vrouwen zich meer focussen op slechte eigenschappen dan mannen. Dit komt doordat er volgens de vrouwelijke bevolking meer op het spel staat; vrouwen moeten tenslotte kinderen krijgen en dan is een goede partner van levensbelang. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je in de hedendaagse economie als alleenstaande moeder drie koters moet opvoeden.

Grootste afknappers
De onderzoekers keken ook naar wat mensen de grootste afknappers vonden in een relatie. Zowel mannen als vrouwen bestempelden slechte hygiëne, luiheid en te veel aanhankelijkheid als een no-go. Daarnaast haakten de mannen af als de vrouw weinig zin had in seks en te veel kletste. Opvallend genoeg trokken de vrouwen zich als eerste terug als de seks slecht was. Als er geen vuurwerk aan te pas komt tussen de lakens is een relatie dus uitgesloten.
 
 
Ook agressie, onbetrouwbaarheid, gezondheidsproblemen en slechte communicatie werden gezien als een waarschuwing dat een relatie er niet inzat. Logischerwijs werd er bij lange termijnrelaties intensiever gekeken naar de afknappers. Op je zeventigste met een teennagelbijtende, niet-douchende serieverslaafde op de bank zitten is natuurlijk geen aantrekkelijk toekomstbeeld. Nog maar even verder zoeken naar de ware dan?
 
Hoe ziet jouw lijstje met afknappers eruit?