Waar gaat het fout in de relatie?

Relaties door Mariëlle
Dacht jij toch echt de ware te hebben gevonden, zitten jullie avond aan avond samen alleen op de bank tv te kijken. Het voelt niet als samen, terwijl je wel samen bent. Ooit waren jullie hotel de botel. Waar ging het verkeerd?

De tijd dat jullie koosnaampjes voor elkaar verzonnen en die lief lachend, op liefkozende manier naar elkaar toe giechelden ligt heel ver achter je. Hoe ver weet je eigenlijk niet precies, want wanneer het precies verkeerd is gegaan zou je echt niet kunnen vertellen. Het is er zo bij in geslopen. Je zou het zo graag anders zien en hij ook, dat weet je, maar je hebt geen idee waar het verkeerd ging. En je weet al helemaal niet waar je moet beginnen. Vink de volgende punten eens af. Want misschien helpt dat je om te ontdekken waar het verkeerd ging in jouw relatie en wat je eraan kunt doen.


1. Jezelf voorhouden dat hij de liefde van je leven is

Heel schattig hoor dat je alles in de strijd gooit voor jullie relatie. Maar soms is het gewoon niet helemaal meant to be. Probeer het onder ogen te komen. Zet er een punt achter, hoe zielig dat ook is en hoe erg je ook twijfelt. Wees eerlijk tegen jezelf: dat je twijfelt zegt toch eigenlijk al genoeg? En is het zieliger om hem aan het lijntje te houden of om het uit te maken en jullie allebei een nieuwe kans te geven? Zeg jij het maar.

2. Niet communiceren

Iets met ‘open deuren intrappen’, maar communicatie is één van de belangrijkste factoren binnen je relatie. Als je dit al niet meer doet is óf het einde zoek óf er moet iets drastisch veranderen. Praat met elkaar. Bespreek alles met elkaar. Maak bijvoorbeeld niet zomaar beslissingen als jij ‘denkt’ dat hij het wel prima vindt.

3. Blijf interesse tonen

Blijf elkaar interessant vinden en toon dat ook. Zeg hem gedag als hij thuiskomt, vraag hoe zijn dag was. Vraag wat hij morgen gaan doen. Blijf interesse tonen. Dat zal je vast niet misstaan.

4. Blijf elkaar kussen

Het zal je verbazen hoe weinig mensen elkaar binnen een relatie nog kussen. Echt kussen. Ze ‘vergeten’ het simpelweg. Maar hoe moeilijk is het om elkaar bij vertrek een kus te geven - al slaapt de een nog -, elkaar bij thuiskomst op de mond te pakken en om voor het slapen gaan de lippen op elkaar te drukken? Zeiden we ‘hoe moeilijk?’ We bedoelen natuurlijk: ‘hoe leuk?’ Keep the spirit alive!


5. De grappen zijn op

Dus jullie lachen nooit om elkaar? Jullie maken nooit eens een slechte grap? Echt: beter een flauwe grap dan geen grap.

6. Weinig intimiteit

Als je allebei een druk leven hebt, is het ook moeilijk om elkaar te blijven vinden in intimiteit. Je hoeft het ook niet te plannen, maar het is wel belangrijk voor je relatie. Geef eraan toe zodra je er ook maar íets van behoefte aan hebt. Rampetampen is niet de enige vorm van intimiteit. Knuffelen en kleine aanrakingen zijn heel waardevol.

7. Jaloezie

Als je je er oncomfortabel bij voelt dat je vriend veel met andere vrouwen omgaat geeft dat alleen maar aan dat je om hem geeft. Maar laat het niet de spuigaten uitlopen. Praat erover, toon je gevoelens, maar ga hem geen dingen verbieden. Verboden vruchten zijn namelijk het lekkerst.

8. Jezelf beter vinden

Een relatie moet gelijkwaardig zijn. Ook al verdient de één meer, of doet de ander juist meer in het huishouden, jullie moeten je gelijkwaardig aan elkaar vinden.


9. Elkaar niet vertrouwen

Heb je geen reden om elkaar niet te vertrouwen, vertrouw elkaar dan. Als je reden hebt om elkaar niet te vertrouwen wordt het een ander verhaal. Dat wordt het vechten voor je relatie.

10. Vreemdgaan

Don’t do that! Zo geef je iemand een reden om je niet te vertrouwen, terwijl vertrouwen zo belangrijk is binnen een relatie. En je doet hem enorm pijn. Doe je hem er geen pijn mee? Dan wordt het wellicht eens tijd om te kijken of er nog meer vissen in de zee zwemmen.

11. In elkaars spullen neuzen

Ga daarom ook zeker niet in elkaars telefoon of computer zitten neuzen. Als daar dingen in staan die jij had moeten weten, dan had hij jou dat vast wel verteld. En als het none of your business is, dan moet je dat vooral zo houden. Als je zo nodig iets van hem wilt weten, pak dan je ballen bijeen en vraag het op de man af.

12. Kinderen

Kinderen kunnen weleens voor spanning binnen een relatie zorgen. Zeker als de één er eerder aan toe is dan de ander. Dat heb je op z’n zachtst gezegd een behoorlijk probleem.

Waar ging het fout in jouw relatie?