Relaties succesvoller op het platteland

Relaties door Redactie Ze.nl
Mensen die op het platteland leven hebben meer kans op een goede relatie dan mensen die in de stad wonen. Je vindt buiten de stad niet alleen eerder een partner, ook wordt er minder vreemdgegaan. Dit is gebleken uit Engels onderzoek.

 
Woon je op het platteland? Dan ben jij waarschijnlijk een lucky girl wat betreft je relatie. Uit Brits onderzoek onder 2000 mensen is gebleken dat zo?n 77% van de Britten die op het platteland wonen hun grote liefde hebben gevonden. In de stad heeft daarentegen slecht 48% een partner.

Ook de duur van de relatie blijkt grote verschillen te hebben: op het platteland duurt een relatie gemiddeld twee keer zo lang als een relatie in de stad. Ruim 60% van de plattelandsbewoners heeft al meer dan tien jaar een relatie. In de stad 'overleeft' slechts 21% het eerste decennium. 


Buiten de stad hebben de tortelduifjes niet alleen een langere relatie, ook hebben ze naar hun zeggen een beter seksleven. Op het platteland is 63% tevreden over hun seksleven, van de stadsmensen is dit maar 22%. En dit is ook sterk terug te zien in de hoeveelheid mensen die in de stad vreemdgaan. Dit is ruim twee keer zo hoog als mensen die buiten de grote steden wonen. 

"Het leven op het platteland is veel minder hectisch dan in de grote steden. Het leven buiten de steden geeft rust en dat zie je terug in de kwaliteit van relaties. Rust, frisse lucht en natuur dragen bij aan een succesvolle relatie", aldus relatiedeskundige Jenni Trent Hughes in Daily Mail

Woon jij op het platteland?