Hoe schadelijk is slapen met nat haar?

Haar door Anniek
"Je moet niet met nat haar slapen, daar word je verkouden van." Oké mam, bedankt voor de wijze woorden. Maareh... Zijn ze wel echt zo wijs? Want kom op, hoe slecht is een natte haardos nou echt voor je? Wij hebben het antwoord! 
 
Je probeert het slapen met nat haar waarschijnlijk al te vermijden, want je wordt 's ochtends liever niet wakker met coupe tornado. Maar als je dan toch écht je haar moet wassen en niet vijf minuten eerder je warme mandje wil verlaten, is in de avond je hoofd onder de kraan steken de enige optie. Het resultaat is dat je gaat pitten met nat haar. Slecht! Of toch niet?
 
 
Virus
Wees gerust: je kan prima gaan slapen met nat haar. Behalve dat het er de volgende dag uitziet alsof er een vogel op je hoofd is gestorven, kun je die natte lokken prima op je kussen draperen. Snotterig zul je er ook niet van worden, want een verkoudheid kun je alleen oplopen door een virus. 
 
Ook zal de gezondheid van je haar er niet op achteruitgaan. Slapen met nat haar breekt je lokken niet af, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken. Wel zul je 's ochtends meer tijd kwijt zijn aan het stylen van je haar, aangezien het in een rare positie droogt. Maar schadelijk? Dat is het niet. Dus snurk maar lekker verder met je natte haren en zet je wekker wat vroeger om die wilde haardos te temmen.
 
Slaap jij vaak met nat haar?