Vrouwen vallen massaal voor deze geur

Single & daten door Anniek
Een lekker ruikende deodorant, een mannelijk parfum of gewoon de lichaamsgeur van je lover. Elke vrouw geeft de voorkeur aan een bepaald luchtje, maar wat we niet zagen aankomen is dat vrouwen massaal voor deze geur vallen! 
 
Bereid je maar alvast voor, want na het lezen van dit artikel is je vriend niet meer te stoppen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen zich aangetrokken voelen tot mannen die knoflook hebben gegeten. Ja, je leest het goed. Knoflook, dat stinkende goedje dat zelfs met een liter mondspoeling nog iedereen om je heen vergast, is blijkbaar enorm sexy. 
 
 
Okselzweet
We weten niet precies hoe iemand op het idee is gekomen om deze specifieke geur te testen, maar onderzoekers hebben het dus gedaan. Drie groepen mannen werden gevraagd om rauwe knoflook, knoflookcapsules en voedsel zonder knoflook te eten. Daarna werd twaalf uur lang hun okselzweet verzameld, waarna vrouwen eraan mochten ruiken. Wij zouden er niet aan moeten denken, maar alles voor de wetenschap, nietwaar? 
 
Wat bleek? Vrouwen vonden het zweet van de mannen die de knoflook hadden gegeten (zowel rauw als de capsules) aantrekkelijker ruiken dan het zweet van de mannen die geen knoflook hadden verorberd. En hoewel je het misschien niet zou denken, vonden de vrouwen de zweetgeur beter ruiken als de man een grote hoeveelheid knoflook had gegeten. Yum. 
 
Gezond
Volgens de onderzoekers worden vrouwen aangetrokken tot een knoflookgeur, omdat het betekent dat een persoon gezond is. Knoflook heeft namelijk antibiotische en schimmeldodende eigenschappen en volgens sommige onderzoeken kan het verkoudheden, een hoge bloeddruk en zelfs kanker tegengaan. Een magisch goedje dus!
 
 
Hoewel je hoogstwaarschijnlijk niet direct je neus in iemands oksel steekt bij een eerste ontmoeting, kan een man die knoflook heeft gegeten dus wel degelijk kans maken bij je. Als je tenminste van knoflook houdt, dat is natuurlijk wel een belangrijk puntje. Wij hopen dat dit onderzoek ook voor vrouwen geldt, want wij zijn dol op knoflook. Omnomnom.
 
Vind jij knoflook lekker ruiken?