Let op! Er is een nieuwe SOA ontdekt

Lifestyle door Mariëlle
Stop de persen! Er is een nieuwe SOA ontdekt die duizenden mensen besmet. Die nieuwe seksueel overdraagbare aandoening brengt je niet veel goeds. Het kan ontstekingen aan de urinewegen en bloedingen aan je plasser veroorzaken.

Heb je ooit gehoord van de SOA Mycoplasma genitalium? Nee? Nou, dat kan kloppen, want hij is ook nog maar net ontdekt. Of ja, het is pas net ontdekt dat het een SOA is. In de jaren ’80 dachten ze dat de aandoening door een bacterie kwam en die gedachte is altijd vastgehouden totdat er nader onderzoek werd uitgevoerd.


Britse wetenschappers hebben opnieuw onderzoeksgegevens geanalyseerd van een nationaal onderzoek naar seksueel gedrag zegt HLN.be. Hieruit bleek dat de grootste risicogroep voor Mycoplasma genitalium mensen zijn die meerdere sekspartners hebben (gehad), geen condoom gebruiken, in achterstandswijken wonen en in de leeftijd 25-44 zitten. Maar dat lijkt ons sowieso een gevoelige groep voor SOA’s. Uit de gegevens bleek ook dat één op de 100 Britten die ooit seks heeft gehad, in de leeftijd 16-44, drager is van Mycoplasma genitalium.

Het is sowieso gunstiger voor iedereen om SOA’s zoveel mogelijk te vermijden. Zo ook de nieuwste aanwinst van de seksueel overdraagbare aandoeningen. Het veroorzaakt namelijk ontstekingen aan de urinewegen, baarmoederhals en eileiders. En dat is nog niet het ergste. Als je ooit nog kinderen op de wereld wilt zetten kun je de aandoening ook maar beter uit de weg gaan, want het kan zelfs tot onvruchtbaarheid leiden.


Wanneer de je bovenstaande symptomen hebt, houd dan ook de bovenstaande SOA in gedachten, want in veel gevallen wordt de aandoening door doctoren over het hoofd gezien en onder een andere noemer geschoven.

Heb jij al van deze SOA gehoord?