17 irritante dingen aan vrouw-zijn

Lifestyle door Mariëlle
In Nederland heb je het hartstikke goed als vrouw zijnde en mag je eigenlijk helemaal niet klagen. Lekker geëmancipeerd enzo. Toch blijft er nog genoeg over om over te mopperen. Want het leven van een vrouw is niet altijd eerlijk.

Mannen hebben het maar makkelijk. Die kunnen zo even de tank uitwerpen en legen. Waarvoor je als vrouw eerst de jacht op een wc moet openen om vervolgens úren in de rij te staan totdat je eindelijk mag plaatsnemen op dat ranzige monster. En dat terwijl vrouwen ook nog eens een kleinere blaas hebben. Vreselijk irritant. Maar dat is nog niet alles, er zijn genoeg irritante dingen aan het vrouw zijn. Hoewel we het eigenlijk best getroffen hebben met onszelf (ja, dat mag je best weleens eerlijk zeggen), spelen we nu voor moppersmurf.


1. Met stip op nummer 1 staat natuurlijk ongesteld zijn. Mannen hebben geen idee hoe zwaar dit is. Nee, het is niet te vergelijken met een bloedneus, maar dan tussen je benen. Mannen zouden dit niet eens trekken joh.

2. Hoe geëmancipeerd we hier ook met z’n allen zijn, over het algemeen krijgen mannen maandelijks flinkere bedragen op hun bankrekening gestort dan vrouwen. Voor hetzelfde werk met dezelfde inspanning. Dat wordt puur bepaald door het geslacht.

3. Vrouwen moeten meer moeite doen om zichzelf te bewijzen dan mannen.

4. Je moet zitten tijdens het plassen. Mannen kunnen ‘m er zo uit slingeren. Altijd en overal. Wat zou dat een genot zijn.

5. Hormonen zijn killers! Je schommelt de hele maand tussen hormonale hoogte- en dieptepunten in. Hoe dichter je bij het maandelijkse feestje komt, hoe meer hormonen er in je lijf worden losgelaten. Lekker dan, dus eigenlijk ben je één grote, wandelende hormonenbonk.


6. Zouden mannen enig idee hebben wat zaken als de pil, spiraaltjes, tampons, maandverband, lingerie, make-up en dat soort gerij kosten?

7. Ja, vrouwen worden eerder oud. Zowel geestelijk als lichamelijk.

8. Scheren, scheren en nog eens scheren. Vrouwen moeten zich maar altijd ontdoen van hun lichaamshaar. Benen, oksels, punani, everything! Geen mens van het andere geslacht die door heeft hoe veel werk dit is!

9. Vrouwen kunnen minder goed tegen minder slaap en worden hier sneller depressief van.

10. Aan vrouwen worden door de maatschappij veel meer eisen gesteld. Een klein maatje is een must, je uiterlijk moet je goed verzorgen. Een make-upje en hippe kleding horen ook bij het totaal pakket.

11. Als het warme water het niet meer doet heb je geen idee waar je moet kijken, laat staan waar je moet beginnen om het te fixen. En wat doe je dan? Je schakelt een mannelijke hulplijn in. Want jij bent niet geboren met dat staaltje technisch inzicht.


12. Zit er een dikke vette spin naar jou te loeren? Idem dito.

13. Omdat vrouwen vaak beter kunnen koken, zijn ze ook vaker de sjaak in de keuken.

14. Vrouwen kunnen zichzelf tot op latere leeftijd, in verhouding tot mannen, staande houden in bed.

15. Als er een kind gebaard moet worden, wie mag dan komen opdraven? Ja hoor, de vrouwen. Want al die pijn kunnen mannen niet aan.

16. Je hebt 's morgens zoveel meer tijd nodig dan je vriend of man. Waar hij binnen tien minuten al buiten staat heb jij toch minimaal een uur nodig. Kun je je voorstellen hoeveel tijd dat scheelt dat je je ook nog een keer had om kunnen draaien?

17. Vrouwen worden soms behandeld als een baby: je kunt beter niet alleen in het donker over straat (hoezo niet? Vrouwen hebben ook een linkse en een rechtse!), mannen nemen graag dingen van je over waar je te ‘slap’ voor bent, je kunt in de supermarkt niet overal bij, want vrouwen zijn over het algemeen kleiner dan mannen. Ga. Zo. Maar. Door.

Wat vind jij het irritantste aan vrouw zijn?