Yummie: gezonde tiramisu

Eten door Redactie Ze.nl
Als we ergens blij mee te maken zijn, is dat wel met een goed toetje, zoals tiramisu! Alleen is het jammer dat een zo’n hapje hemel tienduizend calorieën bevat (oké, tikkeltje overdreven). Gelukkig bestaat er ook een gezonde variant!

We love tiramisu! Voor we het weten eten we veel te veel van dit verrukkelijke Italiaanse toetje. En voor we het weten laat de weegschaal een hoger getal zien dan wenselijk. Gelukkig komt Foodness met een gezonde variant en die is ook hartstikke yummie!  Dit heb je nodig:

- 100 gram havermout
- 3 dadels
- 50 milliliter water
- Dubbele espresso
- 500 gram (magere) kwark
- 1 theelepel vanille extract
- 300 gram aardbeien

Dit moet je doen:

1. Snijd (of hak) de dadels fijn en laat ze in warm water weken. Voeg de havermout hier ook bij en laat het tien minuten weken. Hierna kun je de dubbele espresso toevoegen. (Mocht tiramisu voor jou echt niet compleet zijn zonder een flinke neut, voeg dan na het weken twee shotglaasjes Amaretto toe. Let wel op dat je voor het weken dan minder water gebruikt.)

2. Snijd de aardbeien in kwartjes en houd de meest Instagramwaardige partjes apart voor de garnering.
 
3. Meng de magere kwark, honing en vanille extract.

4. Grijp zes glazen bij elkaar waar je je tiramisu in wilt serveren. Verdeel een laagje kwark over de glazen. Je hebt hier de helft van je kwarkmengsel voor nodig. Hierna kun je de havermout over alle glazen verdelen, gevolgd door de in stukjes gesneden aardbeien. Als laatst verdeel je je resterende kwarkmengsel over de glazen.

5. Garneer je toetje met de apart gehouden aardbeien. Als je er echt een lust voor het oog van wilt maken, kun je ook nog wat lange vingers gebruiken voor de garnering. 

Bon appétit!