Waarom het niet erg is om als twintiger nog maagd te zijn

Intiem door Sabine

Tegenwoordig duiken de kids (ja, kids!) op steeds jongere leeftijd met elkaar het bed in. Dat terwijl jij een twintiger bent en jouw route naar ladytown nog altijd vergrendeld zit. En guess what? Dat is helemaal niet erg!

Open je Facebook-tijdlijn en waarschijnlijk kom je binnen een mum van tijd een bericht over seks tegen. Heel leuk hoor, zo’n vlot berichtje. Maar wanneer je het nog nooit gedaan hebt, voel je je nou niet echt aangesproken. Het lijkt wel of er een beetje een taboe rust over maagd zijn in je twintiger jaren. En dat terwijl dat helemaal niet erg is! Waarom niet? Hierom niet!

 
Je hebt nog iets fantastisch tegoed!

Je eerste keer zal waarschijnlijk lang niet zo slecht zijn als die van je vriendinnen die op 16-jarige leeftijd in de zak zijn gedoken met een leeftijdsgenootje die prutste met het condoom en binnen twee seconden klaarkwam omdat hij zo zenuwachtig was. Wanneer jij als twintiger iemand tegenkomt, is de kans groot dat hij het bed weleens eerder heeft gedeeld met iemand en hij een stuk meer ervaren is dan de jochies met wie je vriendinnen hun eerste keer beleefden. Die van jou gaat gegarandeerd beter zijn dan die van hen! Score!


Je kunt nog steeds fantaseren over je eerste keer

Toen het onderwerp seks voor jou en je vriendinnen voor het eerst echt bespreekbaar werd, raakten jullie er niet over uitgepraat. Jullie fantaseerden allemaal over jullie eerste keer. Hoewel er voor hen niets meer te fantaseren is, kun jij nog dromen over een dubbel orgasme veroorzaakt door die prachtige vent.

Je weet hoe je het niet moet doen

Dat al jouw vriendinnen het al weleens hebben gedaan, kan soms frustrerend zijn omdat je dan niet mee kunt praten, maar aan de andere kant kun je ook heel veel hiervan leren. De fouten die zij hebben gemaakt, zul jij niet meer maken!

Geen ongewenste zwangerschappen

Je leeft zonder angst om zwanger te worden! Als je aan de pil bent en je vergeet deze een keer, hoef je niet bang te zijn voor ongewenste baby’s die zich in je buik willen nestelen.
 
Je eerste keer zal met een special persoon zijn
Als je nu al zo lang hebt gewacht op de juiste, zul je niet zomaar opeens wel voor die ene semi-leuke vent gaan. Nee, je hebt al zo lang gewacht, dat je net zo goed op de juiste kan wachten. Je bent immuun geworden voor de druk.


 
Je krijgt geen spijt van je eerste keer
Als je lang hebt gewacht op je eerste keer, zal je eerste niet een vent zijn die je in de kroeg hebt opgepikt, maar iemand met wie je ook echt een klik hebt. Misschien wacht je tot het huwelijk, misschien ook niet. En misschien houdt jullie relatie geen stand, maar je zult waarschijnlijk geen spijt van hebben.
 
Er wordt naar je verlangd
Als je nu een leuke vent tegenkomt, is de kans erg groot dat hij een keertje met je naar bed wil gaan. Het zou maar goed kunnen dat jij dat ook wel ziet zitten, maar jij wil er zeker van zijn dat hij wel de juiste voor je is. Je laat hem er dus voor werken. En laat die vent van jou het nu eens supersexy vinden dat hij ervoor moet werken voordat hij jou heeft verdiend.
 
Je wordt gerespecteerd
Als een potentiele lover weet dat je nog maagd bent, zal hij weten dat de kans erg klein is dat er een onenightstand inzit of dat je snel met hem naar bed zult gaan. Wanneer hij met je praat is dat dus écht om je te leren kennen en niet omdat hij hoopt te scoren. Hij vindt je echt leuk om het feit dat je er mooi uitziet, intelligent bent en humor hebt en niet om het feit dat je ‘neukbaar’ bent.

Wat vind jij een voordeel van nog maagd zijn?