Paracetamol werkt voor geen meter

Lifestyle door Anniek
Hoofdpijn, buikpijn of kramp in je kleine teen? Mama riep vroeger altijd meteen dat je paracetamol in je bakkes moest duwen. Want paracetamol hielp tegen alles. Bedankt mam, voor dit advies dat nu helemaal niet blijkt te kloppen!
 
De dokter belde je al niet eens meer op als je ziek was, want je wist toch al wat hij ging zeggen. "Neem viermaal daags twee keer paracetamol. Daar word je beter van." Hele dozen paracetamol slikte jij weg als je griep had en hielp het? Nee! Maar aan de paracetamol kon het niet liggen, toch? Dat ging toch juist al je pijntjes tegen? Nope, het blijkt dat we ons hele leven zijn voorgelogen door de dokter en door mama. Paracetamol helpt niet als je griep hebt.
 

Placebo
Dit wereldschokkende nieuws komt van onderzoekers uit Nieuw-Zeeland, die de symptomen van 80 mensen met griep met elkaar vergeleken. De ene helft van de groep kreeg paracetamol, de andere helft een placebo. En wat bleek? Er was geen enkel verschil tussen de twee groepen als het ging om afname van symptomen, de duur van de griep of lichaamstemperatuur. Conclusie: paracetamol doet geen hol.
 
Volgens de onderzoekers is er nog nooit eerder zo'n soort onderzoek gedaan, wat verklaart waarom er nooit iemand aan de bel heeft getrokken over het witte pilletje. Totdat er echter een vervangend middel wordt ontdekt dat wél werkt, blijven wij maar gewoon paracetamol slikken. Hé, je moet toch iets?
 
Ben jij ook je hele leven voorgelogen?