Lifestyle / Eten
Eten

Niet hele gezonde, maar wel hele lekkere plaattaart


Ojee, daar gaan we weer. Zo vlak voor kerst kunnen de volgende calorieën er ook nog wel bij: die van de plaattaart met bladerdeeg, blauwe kaas, peer en pecannoten. Of: bewaar het recept voor als jij met Kerstmis de keuken in moet.

Deze plaattaart van Foodness.nl kun je voor van alles inzetten: als snack, als volledige maaltijd met een soepje of salade on the side of zet hem in als voorgerecht met Kerstmis. Dan ben je ook nog eens lekker snel klaar.


Claartje van Foodness.nl voegt er baby boerenkool (die je gewoon uit de schappen van de appie trekken) aan toe, omdat die een mildere smaak heeft dan gewone boerenkool. Die baby boerenkool kun je eventueel vervangen door rucola, spinazie, snijbiet of iets in die richting. Voor de blauwe kaas kun je ongeveer alle soorten blauwe kaas gebruiken. En als je geen voorstander van blauwe kaas bent, kun je er ook kaas zonder blauw in gooien. Kaas als feta of geitenkaas.

Dus duik de keuken in en gaan met die banaan. Of ja, peer dan!

Dit heb je nodig:
- 4 plakjes bladerdeeg (dat valt dus nog best mee)
- 1 rijpe peer
- 30 gram blauwe kaas
- 30 gram pecannoten
- 30 gram baby boerenkool
- 100 gram kwark
- 1 eetlepel honing
- 1 ei

Dit moet je doen:

In de video zie je hoe je van 4 vierkante plakjes bladerdeeg een ronde pizza maakt, en hoe je ‘m vervolgens belegt met de ingrediënten.

Zorg dat je de oven voorverwarmt op 200 graden Celsius, bak de pizza / plaattaart / galette gaar in 25-30 minuten en aanvallen maar!

Easy peasy... Enjoy!