Frustraties van het kerstcadeau shoppen

Fashion door Sabine
Cadeautjes weggeven is fantastisch. De blik op iemands gezicht wanneer je dat hebt gegeven waarvan diegene zelf ook niet wist dat hij het ontzettend graag wilde. Priceless! Alleen het bemachtigen van dat cadeau is een heel ander verhaal…

Cadeautjes kopen is over het algemeen vaak al een struggle. Maar cadeautjes kopen tijdens de kerstvoorpret is nogal een ding. Het is gewoon helemaal niet leuk. Beelden die ze je in films voorschotelen zijn puur bedrog. Mensen zijn niet blij, producten zijn niet op voorraad en cadeautjes worden niet met duizend strikjes ingepakt als het personeel überhaupt al aan inpakken doet. Kerstcadeaus kopen is horror. En dit is waarom…

Anders ingerichte winkels

Vorige week was je nog met je zus in één of andere cadeauwinkel en zag je het perfecte cadeau voor haar. Maar om met het presentje in kwestie snel naar de kassa te rennen in de hoop dat je zus ‘m niet ziet, is geen strak plan. Dus je komt later terug. In een totaal andere winkel. Ja, je herkent wel dat het dezelfde winkel is. Maar ze konden het niet laten om alle producten ergens anders te deponeren. Jij bent dus eerst een half uur aan het zoeken naar waar ze het in godsnaam hebben gekwakt. 
Actieprijzen die niet blijken te kloppen

Je wilt helemaal niet van de bank komen, maar je kerstinkopen gewoon inslaan op de site die beweert het de volgende dag te bezorgen. Maar in plaats daarvan kom je toch van je luie krent af omdat er een in store aanbieding is. Maar wanneer je bij de desbetreffende store komt, blijkt de actieprijs helemaal niet te kloppen. ‘Sorry mevrouw, maar de korting gaat af van de doorgestreepte prijs en niet van de prijs op het prijskaartje.’ Wat?! Laat ook maar. Een rechtsomkeert naar huis heb je zo gemaakt.

Aangepaste openingstijden (waar jij niets van wist)

Je hebt het kerstshoppen een heel klein beetje voor je uitgeschoven tot het moment waarop je nog maar een paar uur hebt om een aardigheidje aan te schaffen. Na je werk ga je daarom niet eerst naar huis om een warme maaltijd naar binnen te schuiven, maar ga je richting de stad. En dan word je opeens recht in het gezicht geslagen. De winkel waar jij heen wilde, is dicht. Potdicht. Gesloten. Niet toegankelijk. In verband met aangepaste openingstijden... Een inwendige vloekpartij volgt.

Ellenlange wachtrijen

Wanneer je eindelijk al je cadeautjes bij elkaar hebt gesprokkeld, wordt het tijd om ze maar eens te betalen. Blij omdat je alles hebt gevonden, loop je naar de kassa. Maar het lachen vergaat je al snel wanneer je de superlange rij ziet. Dat gaat dus nog wel even duren. Zeker wanneer je je inkopen hebt gedaan bij een parfumerie kun je lang wachten. Elk dingetje moet ingepakt worden. Ook die vijf euro geurtjes die men helemaal niet gaat weggeven. Zucht… hopelijk ben je voor tweede kerstdag thuis.

Cadeautjes die niet worden ingepakt

Sta je ongeveer vijftien minuten lang wortel te schieten in een superlange rij, terwijl een lompe man achter je de hele tijd met een doos in je rug port, kom je er tijdens het afrekenen achter dat jij natuurlijk bij de ‘niet inpakken’-kassa staat. Géweldig! 
Cadeautjes die afzichtelijk worden ingepakt

Je snapt dat winkelmedewerkers niets anders doen dan cadeautjes inpakken en dat ze ondertussen de rij zien groeien. Jij hebt er heel veel begrip voor dat het daarom wat langer kan duren. Maar wanneer jij aan de beurt bent, probeert die 16-jarige Speedy Gonzales te imiteren en komt jouw vierkante cadeau eruit te zien als een bal. Iets met ‘haastige spoed’ en ‘zelden goed’…

Chaggo winkelpersoneel

Jij zou zo gecast kunnen worden als een inwoner van Whoville. Jij houdt van kerst en kerst houdt van jou. Superopgewekt ben je van plan om je inkopen te doen. Wanneer je even iets niet kunt vinden, vraag je zingend aan het personeel waar het is. Maar het enige wat je terugkrijgt is een brom en een gefronste, chagrijnige wenkbrauw. So much for the Christmas spirit.

Welke frustraties heb jij nog meer tijdens het kerstcadeau shoppen?