Deze seksblessures komen het meest voor

Intiem door Sabine
We vinden het heerlijk om zo nu en dan met onze vriend in het vogelnest te hangen. Seks met je lover is altijd fijn. Tenminste, bijna altijd. Zo nu en dan gaat er toch iets mis waardoor je een seksblessure oploopt. Dit zijn de meest voorkomende!

 
Het doel van onze vrijpartij is eigenlijk altijd een spetterend orgasme ervaren. Maar soms heb je pech en rijdt de sekstrein niet door naar orgasmetown. En soms heb je nog meer pech en beland je op de eerste hulp. Denk je dat dat jou niet overkomt? Onderzoek wijst uit dat één op de drie mensen weleens een blessure heeft opgelopen door een nummertje dat verkeerd afliep. En dit zijn de meest voorkomende seksverwondingen.


Onschuldige verwondingen

Hoewel verwondingen nooit leuk zijn, is het toch wel een tikkeltje gênanter wanneer je een blessure oploopt tijdens de seks. Dr. Barak Sered uit New York ziet heel wat mensen voorbij komen met sekspijntjes. We kunnen je een beetje gerust stellen: een gedeelte van de seksblessures zijn vrij onschuldig zoals blauwe plekken, zuigplekken en schaafwonden. Die laatste zou je bijvoorbeeld kunnen oplopen wanneer je lover je staand wil nemen omdat hij dat altijd voorbij ziet komen in z’n vieze internetfilmpjes. Schuur je lekker met je billen tegen die ruwe muur aan omdat vriendlief wil experimenteren. We vertellen je: de lol is er dan snel af, maar de verwonding is gelukkig vrij onschuldig.

Ook gebeurt het regelmatig dat stellen iets te gretig aan de slag gaan en ze hierbij spieren verrekken. En vrouwen lopen ook snel een blaasontsteking op wanneer ze plotseling veel vrijen. De dokter tipt om na de daad altijd naar de wc te gaan en veel water te drinken. Ook adviseert hij om alleen katoenen ondergoed te dragen.  


 
Maar…

Het kan nog erger dan bovenstaande. Wat dacht je bijvoorbeeld van een piemel die breekt? Oké, dat gebeurt niet zo heel vaak, maar wat Barak wel vaak voorbij ziet komen in zijn praktijk zijn vrouwen met vaginale pijn. “Dat wordt meestal veroorzaakt door een gebrek aan glijmiddel.” Lekker smeren dus, dames! Van een schuurpapierpoes wordt niemand blij!

Ook ziet de New Yorkse dokter weleens dat patiënten creatief zijn geweest met vreemde voorwerpen die vervolgens werden ingebracht in de intieme zones. Maar het waren voornamelijk seksspeeltjes die ellende veroorzaakten. Handvaten die afbraken bijvoorbeeld. Het zal je maar gebeuren… De dokter waarschuwt ook dat je moet oppassen met kleine voorwerpen want die kunnen volgens hem (wij citeren letterlijk): ‘zoek raken’. 

Heb jij weleens een verwonding opgelopen tijdens de daad?

Bron: HLN