Dit is hét perfecte moment voor seks

Intiem door Anniek
Ben jij een fan van ochtendseks of maak je liever een nummertje in de avond? We hebben allemaal zo onze voorkeur, maar er bestaat een perfect tijdstip om seks te hebben. Hint: het is niet 's avonds laat als je samen in bed kruipt.
 
Met het slaapzand nog in zijn ogen en een adem als een dinosaurus klimt jouw lover 's ochtends vroeg bovenop je om je eens lekker wakker te maken. Dat jij je liever nog een keertje omdraait, daar heeft meneer geen boodschap aan. Dat iedereen liever op een ander tijdstip seks heeft, is algemeen bekend. Maar wist je dat er ook een tijdstip is waarop je het beste seks kunt hebben?


 
Hormonen
Hormoondeskundige Alisa Vitti kwam erachter dat je elkaar het beste kunt bestijgen om drie uur 's middags. Dan lopen de hormonen van mannen en vrouwen gelijk en dat zorgt voor vuurwerk tussen de lakens. Vrouwen hebben in de namiddag namelijk een hoger cortisolniveau en daar krijgen ze veel energie van. Mannen kunnen zich tegen het einde van de dag beter emotioneel inleven in hun partner door een verhoogde dosis oestrogeen in hun lijf. Een ideale combinatie? We think so!
 
Maar we snappen dat niet iedereen tijd heeft om 's middags tussen de lakens te duiken. Er bestaan immers dingen als werk, kinderen en sociale levens. Volgens Alisa is het niet erg als je klokslag drie uur niet haalt, want om zeven uur 's ochtends is ook een seksmoment. Dit komt omdat bij ochtendseks extra veel adrenaline en sekshormonen vrijkomen. Dus zet je over die adem als een dood vogeltje heen en begin je dag met een goede seks-workout!
 
En, ben jij vanochtend goed begonnen?