Dus? dit zegt het over je als je vaak emoji?s gebruikt

Single & daten door Sabine

We weten allemaal wel hoe we met WhatsApp moeten omgaan. Vaak typen we niet alleen berichtjes, maar gooien we er ook een paar emoji’s tegenaan. En als we dit onderzoek moeten geloven, vertelt je emoji-gebruik meer over je dan je denkt…

Neem je soms niet eens de moeite om een berichtje te beantwoorden met het abc, maar gooi je er meteen een paar emoji’s tegenaan omdat je dat leuker vindt? Dan heb je een dirty mind. Volgens dit onderzoek denken overenthousiaste emoji-gebruikers vaker aan seks dan hen die erg zuinig zijn met de poppetjes, bloemetjes en andere vrijwel altijd overbodige figuren. 
Overactief seksbrein

Ben jij niet al te zuinig met de emoji’s? Dan denk jij volgens onderzoek van Match.com regelmatig aan seks. 5000 singles werden ondervraagd over hun emoji-gedrag en hun seksgedachten. En guess what? Ongeveer 40% van de ondervraagden dacht meerdere keren per dag aan seks en gebruikte meer dan één emoji in elk berichtje. De mensen die aangaven heel af en toe aan seks te denken, gebruikten helemaal geen poppetjes of andere opschmuck en mensen die aangaven één keer per dag aan seks te denken, gebruikten af en toe emojis, maar niet in elk berichtje dat ze typten. 
Meest gebruikt om te flirten

Ben je op dit moment (oké, op dit moment lees je natuurlijk dit artikel, maar hierna) aan het appen met een potentiele lover? Let dan even op of hij deze emoji’s gebruikt. Match.com onderzocht namelijk ook even welke emoji’s mannen en vrouwen graag gebruiken bij het flirten!

Meest geliefde emoji’s voor flirten onder vrouwen:
53% van de vrouwen gebruikt graag de knipoog-emoji
41% van de vrouwen gebruikt graag de bloos-emoji
24%  van de vrouwen gebruikt de kus-emoji om te flirten

Meest geliefde emoji’s voor flirten onder mannen:
53% van de mannen gebruikt graag  de knipoog-emoji
33% van de mannen gebruikt graag de bloos-emoji
30% van de mannen gebruikt graag de kus-emoji 

En deze emoji’s zijn het minst populair:
39% zou de sassy girl-emoji nooit gebruiken
34% zou de lippenstift kus-emoji nooit gebruiken
31% zou nooit het aapje met de handjes voor zijn ogen gebruiken

Gebruik jij vaak emoji’s? Of ben je er juist heel zuinig mee?