Dit is het beste moment om ?het gesprek? te houden

Single & daten door Sabine

Van trouwen tot het krijgen van kinderen en van vorige relaties tot bedpartners: bepaalde zaken bespreek je niet op een eerste date. En ook niet op een tweede. Maar wanneer is het dan wel het juiste moment om ‘the talk’ te houden?

Als je gaat daten doe je dat vaak om iemand beter te leren kennen. Waar je werkt, wat je favoriete muziek is en zelfs wat je zoekt in een relatie wil je best met hem delen. Toch zijn er ook dingen die je liever nog even voor je houdt. Maar wanneer is het dan wel het juiste moment om hem in te lichten over bepaalde zaken? En wanneer bespreek je of jullie een stel zijn of niet? Mannen versus vrouwen

Zoals we zelf eigenlijk al wisten, wijst het onderzoek van datingwebsite Zoosk uit dat mannen en vrouwen anders denken over het onthullen van gevoelige info. Zo gaf ongeveer de helft van de mannen aan graag de relatie te willen definiëren na een paar dates: exclusief of niet exclusief? Vrouwen vinden het niet zo nodig om de relatie meteen te labelen. Slechts eenderde van de vrouwen wil na een aantal dates weten wat de relatiestatus is. De meeste vrouwen willen de relatie zelfs pas definiëren na een paar maanden. Tja, verschil moet er zijn.

Na zes maanden daten vindt 56 procent van de mannen en 54 procent van de vrouwen het gepast om trouwplannen te bespreken. Nee, een huwelijksaanzoek hoort hier niet bij! Hierbij wordt alleen besproken of men wil trouwen of niet. De huwelijkslocatie, trouwjurk en gastenlijst worden (nog lang) niet niet besproken.Seks en vorige relaties

Van de 5000 ondervraagde Zoosk-members gaf de helft van de mannen en vrouwen aan dat ze vorige relaties pas bespreekt na een paar weken daten. Op een eerste date zou zelfs 70 procent van de mannen het verzwijgen als hij ook nog met andere dames aan het daten was. Van de vrouwen zou 62 procent de lippen op elkaar houden.
 
Een bepaald onderwerp bleek zelfs helemaal off limits te zijn. Meer dan de helft van de mannen wil nooit weten met hoeveel mannen zijn date het bed heeft gedeeld. 41 procent van de vrouwen hoeft ook niet te weten met hoeveel vrouwen haar date the nasty heeft gedaan.

Welke dingen zou jij voor je date verzwijgen tijdens jullie eerste afspraakje?