Kledingtips om slanker te ogen

Lichaam door Sabine
Het nieuwe jaar is begonnen en iedereen zit weer aan stengels selderij te knabbelen. Jij zou eigenlijk ook wel wat kilootjes af willen vallen, maar hebt niet bepaald zin om te lijnen. Gelukkig zijn er ook kledingtips om slanker te ogen!

Ploeteren in de sportschool terwijl je kunt Netflixen en een zak worteltjes naar binnenwerken terwijl er een zak chips naar je lonkt. Afvallen is gewoon helemaal niets voor jou. Maar als al je vriendinnen met hun goede voornemens wel kilo’s kwijtraken, wil jij ook wel slanker lijken. Jij wilt niet de fatty van je vriendengroep zijn. Dus… dan maar nieuwe kleding shoppen! Met deze kledingtips lijk je slanker!

Eén kleur kleding
Kleuren zijn heel erg leuk, maar het kan er ook heel druk uitzien. En wie graag wat slanker wil lijken, moet voorkomen dat een outfit er druk uitziet. Ga dus voor één kleur.


Juiste beha
Nee, we bedoelen niet sheap wear (ook al kan dat je figuur ook goed uit laten komen). In dit geval hebben we het simpelweg over de juiste beha. Ongelooflijk veel vrouwen dartelen rond met een exemplaar dat de verkeerde maat is. Ook kan een juiste behasoort veel voor je borsten betekenen. Een bepaald soort propt bij jou de boel op elkaar, maar bij een ander staat het fantastisch. Dus, ren naar een lingeriezaak en vraag die dames om jouw dames even op te meten.

Kleding die je taille accentueert
Soms heb je wat vetjes op plekken die ervoor zorgen dat je zandloperfiguur een beetje in het niet valt. Wat je te doen staat? Kleding aantrekken die je taille accentueert. Zo lijk je een stuk slanker doordat je veel meer vormen krijgt hierdoor. Denk bijvoorbeeld aan een peplumtop!

Verticale strepen op je kleding
Als je in de winkel iets met strepen tegenkomt, zijn het vaak horizontale strepen. Heel leuk hoor, maar het zijn echt de verticale strepen die je slanker laten lijken. Horizontaal maakt je zelfs breder! Mooi laten hangen dus die horizontale dingen en gaan voor strepen in de lengte!


Juiste maat kleding
De juiste maat kleding doet meer voor je figuur dan je denkt. Niet ziet het een stuk prettiger, maar het staat ook veel beter. Misschien draag je regelmatig oversized truien omdat het je buik maskeert, maar het laat je vaak niet bepaald slanker lijken omdat je niet precies ziet waar je figuur nou begint en eindigt. Wel is het slim om kleding te dragen dat ietsjes los zit.

V-halzen
Heb je geen shirtjes met een V-hals in je kast hangen? Foei! Sla meteen een voorraadje in want V-halsjes verrichten wonderen. Door de V-vorm kijkt men heel anders tegen je figuur aan. Je torso lijkt zo langer.

Accentueer je positieve vormen
Je hebt altijd een lichaamsdeel dat dunner is dan de rest. Misschien heb je wel fantastische benen? Draag dan een rokje en show those legs! Heb juist flinke heupen en een smalle taille? Benadruk dan je taille!

Welke kledingtips pas jij toe om je figuur beter uit te laten komen?