Wow! Een orgasme gaat deze vorm van kanker tegen

Intiem door Anniek

Iedereen houdt van orgasmes, dat is gewoon een feit. Maar stel dat je om de een of andere magische reden niet zo van de seks en het klaarkomen bent, dan moet je dit helemaal even lezen. Een orgasme kan namelijk kanker tegengaan!
 
We kunnen ons eigenlijk niet voorstellen dat je mannelijke lover niet van orgasmes houdt, want welke man is daar nou niet van? Maar haal je partner er even bij, want er is bewezen dat orgasmes voor mannen een heel groot voordeel hebben: ze helpen bij de strijd tegen prostaatkanker!


 
Prostaatkanker
Onderzoekers van Harvard hebben vastgesteld dat de kans op prostaatkanker aanzienlijk minder wordt als een man vaak klaarkomt. Ze hielden de gezondheid van 32.000 mannen bij gedurende een periode van 18 jaar. Ze keken onder andere naar hoe vaak de mannen tussen hun twintigste en vijftigste een orgasme kregen en hoeveel van de mannen uiteindelijk prostaatkanker kregen. Dat bleken er bijna 4000 te zijn! 
 
De mannen die per maand gemiddeld 21 keer een orgasme hadden, bleken minder kans op prostaatkanker te hebben dan mannen die zo'n 4 tot 7 keer per maand klaarkwamen. De onderzoekers konden niet precies verklaren waarom het risico op kanker verminderde, maar er wordt vermoed dat een orgasme de chemicaliën 'wegspoelt' die kanker veroorzaken. 


 
Vernieuwing
Een andere theorie is dat een orgasme de vernieuwing van cellen aanspoort. Dit zou betekenen dat er zich geen cellen ophopen die kanker kunnen veroorzaken in het lichaam. Dus help je vriend een handje de volgende keer dat hij daarom vraagt. Je wilt hem immers gezond houden, nietwaar?
 
Hoe vaak bereikt jouw vriend een hoogtepunt?