Dingen die alle singles doen

Single & daten door Sabine
Het vrijgezelle leven is soms een waar feestje. Je hoeft met niemand rekening te houden en erop los flirten. Heerlijk. Maar we mopperen zo af en toe ook wel graag over onze single status. Deze dingen doen alle single vrouwen!

 
Aan de ene kant is het heerlijk dat je zomaar spontaan je biezen kunt pakken voor een last minute vakantie met een vriendin, maar aan de andere kant heb je niemand om lekker lepeltje lepeltje mee te liggen in bed. Het leven van een single vrouw kent ups en downs. Dat dwingt elke vrijgezelle vrouw tot de volgende handelingen:

Tinderen

Het was ooit een heuse vleeskeuring, maar tegenwoordig hoeven vrouwen helemaal niet meer met het schaamrood op de kaken te bekennen dat ze hun lover hebben leren kennen op Tinder. Daarom zul je op de meeste telefoontjes van vrijgezelle dames de datingapp vinden. Swipe away! 
Fantaseren over mannen

Je bent single, niet mannenschuw. Natuurlijk fantaseer je zo nu en dan over het mannelijk schoon. Over die knappe barman bijvoorbeeld wiens nummer je niet durft te vragen maar bij wie je wel steevast een drankje bestelt ook al schenkt zijn collega veel sneller drankjes in. Of gewoon over die lekkere acteur uit je favoriete serie.

Mopperen over je eeuwige vrijgezelle leven

Wij vrouwen kunnen soms een tikkeltje dramatisch uit de hoek komen. Bijvoorbeeld wanneer het gaat om je vrijgezelle leven. Wanneer iemand geïnteresseerd informeert naar je liefdesleven, begin je te zaniken. Jij hebt al eeuwen geen date gehad en kunt je een mannelijke aanraking ook niet meer heugen. Je sluit je klaagzang af met de bekende: ik eindig als een oude vrijster.
 
De perfecte man samenstellen

Je hebt niet letterlijk een lijstje in je dagboek opgesteld met punten waar je toekomstige perfecte man aan moet voldoen, maar je hebt zeker een degelijk lijstje in je hoofd. Samen met je andere eeuwig vrijgezelle vriendinnen sommen jullie op waar hij aan moet voldoen: langer dan jij, maar niet te lang. Blond haar of juist bruin, is allebei eigenlijk ook wel mooi en ga zo maar door.

Chagrijnig worden van alle huwelijksaanzoeken

Je weet niet wat de winter met je doet, maar opeens schieten de huwelijksaanzoeken als paddenstoelen uit de grond. Je oud-klasgenoot ging opeens op de knieën voor zijn vriendin met wie hij een jaar samen was en je beste vriendin paradeert ook opeens rond met een knoeperd van een ring om haar vinger. Je bent echt heel blij voor ze, maar je voelt je daardoor wel heel erg vrijgezel.

Kattenzoektocht

Clichés zijn niet voor niets clichés, ze moeten dus wel een kern van waarheid bevatten. Als toekomstig kattenvrouwtje ga je daarom vast de katten uitzoeken die jij later heel gelukkig wilt gaan maken. Kitty en Minoes gaan het geweldig bij jou hebben! Oké, bovenstaand scenario is niet helemaal waar. We roepen alleen dramatisch dat we dit gaan doen. Als puntje bij paaltje komt, kiezen we natuurlijk voor een hond, dúh.Beenhaar niet scheren

Voor wie hoef jij er nu appetijtelijk uit te zien? Je vriendinnen nemen je toch wel hoe je bent. Sterker nog: ze hebben waarschijnlijk een dikker wintervachtje dan jij.
 
Stappen

Natuurlijk gaan bezette dames ook nog weleens met de voetjes van de vloer, maar jij als vrijgezelle lady wel wat vaker. Niet omdat je het party-animal in je zo af en toe los moet laten gaan, maar omdat je anders echt niet weet hoe je de ware jakob moet tegenkomen. Op kantoor werken alleen maar vrouwen of vijftig plussers met drie kids.
 
Welke dingen doe jij nog meer?