Zo ga je om met je jaloerse vriend

Relaties door Sabine
Als hij al groen en geel ziet wanneer je je voorstelt aan een aantrekkelijke jongeman, weet je dat je vriend te jaloers is. Maar hoe kun je het beste omgaan met een jaloerse vriend zonder een knallende ruzie te veroorzaken?

 

Een heel klein beetje jaloezie vinden we soms wel schattig. Het laat toch zien dat onze vriend van ons houdt. Maar een vriend die jaloers wordt zodra we alleen maar in de ríchting van een man kijken, gaat wel een beetje te ver. Wat kun je nu het beste doen als je in deze situatie zit? Wij geven je tips!


 
Accepteer zijn jaloezie
We bedoelen hiermee niet dat je zijn jaloersheid maar hoeft te nemen zoals het is, maar we willen dat je het accepteert zodat je niet boos wordt wanneer hij jaloers is. Pas als je kalm bent, kun je hem helpen om over zijn jaloersheid heen te komen.

Laat hem weten dat je van hem houdt

Zijn jaloersheid heeft er vaak mee te maken dat hij bang is om jou te verliezen. Laat dus aan je lover weten dat je ontzettend veel van hem houdt. Wanneer hij er zekerder van is dat hij echt de enige voor jou is, vindt hij het makkelijker om je te vertrouwen. Hierdoor zal hij minder snel jaloers gedrag vertonen wanneer jij met een man staat te praten.

Stel hem voor aan je mannelijke vrienden

Jaloezie kan ook een beetje te maken hebben met angst voor het onbekende. Als jij bijvoorbeeld veel mannelijke vrienden hebt, kan het zijn dat hij bang is dat er kapers op de loer liggen, terwijl jij vrienden alles willen behalve met jou het bed in duiken. Zo leert hij hen ook kennen en weet hij dat er niets zal gebeuren als je met hun afspreekt.
 
Stuur hem berichtjes als je zonder hem uit bent
Je moet gewoon af en toe dingen zonder je vriend doen anders word je gillend gek. Op stap gaan met vriendinnen is bijvoorbeeld iets wat je zonder vriend doet. Als je vriend heel bang is dat je gaat aanpappen met andere mannen, stuur ‘m dan een paar keer op de avond een berichtje. Je hoeft echt niet de hele avond met hem te appen, dat is natuurlijk ook niet gezellig, maar door een paar keer een berichtje te sturen, weet hij dat je wel aan hem denkt!


 
Praat er met hem over
Wanneer hij jaloers is, is het het allerslechtste plan om boos te worden. Waarschijnlijk vindt hij het ook vervelend dat hij zo snel jaloers wordt. Praat er met hem over. Zo kom je erachter waarom hij jaloers is en kun je er iets aan doen. Ook lucht het voor hem waarschijnlijk op om erover te vertellen.
 
Hou zijn hand vast
Pak zijn hand vast of geef hem een kus wanneer jullie gaan stappen met een grote groep vrienden. Zo weten eventuele kapers op de kust dat je hartstikke bezet bent en dat geeft je vriend ook een beter gevoel. Ook vindt je vriend de aandacht die je hem geeft helemaal niet erg. Ook hij wil graag dat je trotst op hem bent! Lekker aflebberen dus!

Hoe ga jij om met je jaloerse vriend?