Lifestyle / Eten
Eten

Fabulous flappen

Fabulous flappen zijn weer een typisch geval ‘dit verzin je zelf niet’. Claartje van Foodness.nl legt in een video uit hoe je van zoiets ingewikkelds, zoiets makkelijks kunt maken. En BAM je hebt fantastisch mooie appelflappen.

Claartje bakte appelflappen in een speciale combimagnetron, waardoor ze het voor elkaar kreeg om de appelflappen knapperig te maken in de magnetron. Cool. Wij hebben niet zo’n supersonische magnetron (ja natuurlijk willen we er wel zo één, maar iets met ‘verschil moet er zijn’). Wij ontdekten een andere manier waarop dit recept ook prima te maken is. In de oven.


Dit heb je nodig:
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 appel
  • 1 ei
  • 30 pecannoten
  • 1 eetlepel honing

Dit moet je doen:
1. Laat het bladerdeeg 15 minuten ontdooien.

2. Snijd de appel in kleine stukjes.

3. Hak de noten grof.

4. Verdeel de appel, noten en honing over het bladerdeeg.

5. Vouw het bladerdeeg zoals Claartje laat zien in de video.

6. Zorg dat je oven is voorverwarmd op 220 graden Celsius en na een minuutje of 15-20 zullen ze hartstikke klaar zijn.

Smakelijk!