Dingen die helpen tegen de overgang + WIN

Lifestyle door Redactie Ze.nl
Het leven van een vrouw gaat niet over rozen. Al die hormonale toestanden en overgangsperikelen. Pff. Eerst zag je het bij je moeder en vervolgens moeten jij en je vriendinnen er zelf aan geloven. Maar je kunt er iets tegen doen!

Of het nou je moeder betreft, jouw beste vriendin, je zusje of jou zelf: je wilt het niet. Je vindt het vreselijk die overgang met z'n opvliegers en de hele reutemeteut. Maar je kunt er niet omheen. Hier zit je dus echt niet op te wachten hè. Precies andersom als bij de puberteit. Dat kon wat jou betreft niet snel genoeg gaan. Alles is bij de overgang eigenlijk omgekeerd. Je stopt met ongesteldheid in plaats van dat je ermee begint enzo. Maar één ding is hetzelfde: je wordt er nou niet per se de allervrolijkste persoon op de aarde van. Maar je kunt er wat tegen doen.


1. Janken. Je hele ongestelde leven wenste je dat je nooit meer ongesteld hoefde te worden. En dan ben je niet meer ongesteld en dan kun je alleen nog maar janken!

2. De koelkast. Jezus, heeft iemand de kachel op standje sambal gezet? Grrr, het zijn de opvliegers.

3. Wijde kleren. No way dat je nog een strakke blouse draagt. Niet als je geen zichtbare waterval onder je armen wilt hebben kletteren.


4. Hop For Her. Je kunt er niet omheen, je komt er niet onderuit: elke vrouw komt rond een bepaalde leeftijd in de overgang. Helemaal niet leuk, maar het is gewoon niet iets wat je ‘even’ kunt overslaan. Maar je hóeft niet op die zure appel te bijten. Je hóeft al die kwaaltjes niet in zulke mate te ervaren. Je kunt het enorm verlichten met Hop For Her.

5. KOFFIE! Je hebt nergens meer puf voor. Na een halve dag werken weet je niet hoe snel je naar het koffiezetapparaat moet rennen om een bakje energie naar binnen te kieperen. De hele dag achter de computer zitten is je al te vermoeiend.


6. Koelelementen in bed. De nachten zijn soms niet door te komen. Alsof je een vreselijke nachtmerrie hebt gehad word je badend in het zweet wakker. Niet comfortabel. Niet sexy.

7. Afleiding. Afleiding helpt altijd. En lachen helpt al helemaal. Daarom kun je twee kaarten winnen voor de theaterkomedie OPVLIEGERS zodat jij en je moeder, zus, buurvrouw, schoonmoeder, nicht of wie er dan ook met jou in hetzelfde schuitje zit, samen de lachspieren kunnen trainen. Let wel op: alleen jij kunt degene opgeven met wie je naar de film wilt gaan.

Voordelen van Hop For Her

- Hop For Her is, zoals de naam al doet vermoeden, gebaseerd op hop. Hop kan de effecten van lichaamseigen oestrogeen nabootsen. Je maakt in de overgang namelijk minder oestrogeen aan.
- Door het nabootsen van de effecten van oestrogeen behoud je een beter humeur.
- Je seksdrive blijft beter op pijl.
- De kans op extra overgangskilo's wordt verkleind.
- Je hebt minder kans op haaruitval.
- Opvliegers en nachelijk zweten? Zwaai die twee maar vast uit!
- Ook vermoeidheid en loomheid worden teruggeschroefd.

Dus: wie kan volgens jou wel een lachkick gebruiken om de overgang weg te lachen?