Momenten waarop je ineens beseft dat je op je moeder lijkt

Mama door Anniek

Later zoals je moeder worden? Nee hoor, jij zag dat echt niet voor je. Oké, misschien dat je een paar trekjes van haar zou overnemen, maar meer ook niet. Toch zijn er steeds meer momenten waarop je beseft dat je wél op haar lijkt!
 
Je hoopte vroeger altijd dat je later het geduld van je moeder zou hebben of haar talent om visite urenlang te amuseren zonder chagrijnig te gaan kijken. Maar je had nooit gedacht dat je op de meest random momenten ineens tot de conclusie zou komen dat je steeds meer op haar gaat lijken...
 
Bron
 
1. Je spoort iedereen aan om zijn of haar jas aan te doen buiten, want 'anders word je ziek'.
 
2. Je moppert als iemand met z'n eten zit te spelen. Eten gaat in je bakkes, je hoeft er geen boter, kaas en eieren-spel van te maken op je bord.
 
3. Jij houdt alle tickets/toegangskaarten/telefoons/portemonnees bij je als jullie een dagje uitgaan. Want iedereen weet dat hun waardevolle spullen veilig zijn bij jou.
 
4. Je kunt er niet meer zo goed tegen dat het af en toe rommelig is in huis. Je wilt graag alles netjes aan kant hebben, zeker omdat je maar nooit weet wie er voor de deur kan staan.
 
5. Over opruimen gesproken... Je maakt het hele huis aan kant als je zeker weet dat er visite komt. En als je toch bezig bent, neem je ook maar meteen de slaapkamers en badkamer mee. Misschien loopt er wel iemand per ongeluk de verkeerde kamer in, dan moet het daar toch ook netjes zijn?

6. Jij bent altijd degene waar mensen naartoe gaan als ze iets nodig hebben, want jij hebt alles bij je in een enorme tas. Paracetamol, een vijl, pleisters of wat lippenbalsem; jij hebt het allemaal!

7. Iedereen komt bij jou uithuilen en jij geeft ze dan altijd het advies dat jou moeder je vroeger gaf. En eigenlijk besef je nu pas dat het verdomd goed advies was. Thanks, mam!
 
8. Je kunt er niet tegen als mensen de deuren in huis open laten staan. Is iedereen geboren in een kerk? Als je vervolgens mopperend de deur sluit, roep je er altijd nog even achteraan dat je niet voor de mensen buiten aan het stoken bent.
 
9. Als je partner te lang onder de douche staat, roep je altijd even dat water niet goedkoop is. En zelf douche je nog maar maximaal tien minuten in plaats van een halfuur.
 
10. Als je jonge stelletjes ziet zoenen, rol je altijd even met je ogen. Want kom op zeg, op zo'n jonge leeftijd hoor je je nog helemaal niet bezig te houden met jongens en kussen. Bovendien kunnen ze onmogelijk weten wat echte liefde is en daarom sterf je een beetje vanbinnen als je meisjes van veertien hoort praten over hoe ze hun soulmate hebben gevonden. Kots.

11. Je herhaalt tegen je jongere nichtje woord voor woord wat jouw moeder vroeger tegen jou zei: je begrijpt het als je ouder bent.

12. Je zegt 'de jeugd van tegenwoordig' alleen nog maar op een afkeurend toontje.
 
13. Je kunt hele gesprekken voeren met vreemden. Je moeder stond voor je gevoel altijd uren te lullen met onbekenden als jullie 'even snel' naar de supermarkt gingen, maar jij kan er ook wat van. Een babbeltje met de vakkenvuller/caissière/bakker is gewoon gezellig, dat begin je nu je ouder bent eindelijk te begrijpen.
 
14. Je wilt niet met lege handen op visite gaan, want dat is toch gewoon not done?
 
15. Je krijgt dezelfde rimpels en lijntjes in je gezicht als je moeder.. Je gaat letterlijk meer op haar lijken!
 
Begin jij al op je moeder te lijken?