Het verschil tussen dagcrème en nachtcrème

Beauty door Redactie Ze.nl
Gebruik beautyproducten waar ze voor bedoeld zijn. Smeer bijvoorbeeld geen bodylotion op je gezicht, gebruikt dagcrème niet als nachtcrème en andersom. Ze hebben een andere functie. Je smeert toch ook geen tandpasta in je haar?!
 
Niet iedereen weet wat nou precies het verschil is tussen dag- en nachtverzorging. Dat is helemaal niet erg, want als je alles al zou weten blijft er voor ons weinig over om te vertellen. Het bestaan van een dagverzorging en een nachtverzorging heeft niks met slimme marketingtrucs te maken. Het is niet in het leven geroepen om mensen extra veel te laten kopen. Ze hebben echt een totaal andere functie. En voor een dagverzorging heb je totaal andere producten nodig dan voor een nachtverzorging. Het verschil tussen dagcrème en nachtcrème is een verschil als dag en nacht. 
 

Dagverzorging
Begin de dag met een frisse start. Was je nachtcrème eraf met een cleanser. Vervolg je gezicht met een verzorgende crème voor overdag. Laat je goed adviseren voor jouw huid. Mensen die een droge huid hebben, hebben eigenlijk vaak een vochtarme huid. Daarom kan een huid bijvoorbeeld droog zijn en tegelijkertijd vettig aanvoelen. Voor dat advies hoef je niet op pad. Online kun je je ook vaak goed laten adviseren. Bij online drogist kun je via de chat rechts onderin een hulplijn inschakelen om advies in te winnen. Anders dan een nachtcrème verzorgt en beschermt een dagcrème je tegen de sporen van de dag. Antioxidanten zijn vaak de helden die invloeden van buitenaf buiten de deur houden, het verzorgt de huid door het soepel te houden en voedt het met de ingrediënten waar jouw huid behoefte aan heeft. Wil je extra focus op de verzorging van bijvoorbeeld rimpels of pigmentvlekken dan kun je voor of na het aanbrengen (dit verschilt per persoon) ook nog een serum aanbrengen. Een dagcrème houdt er ook rekening mee dat je het gebruikt op een moment dat mensen jou zien. Het zal je hoofd bijvoorbeeld niet snel laten glimmen als een biljartbal. Bij een nachtcrème maakt dat dan weer niet zoveel uit. 
 

Nachtcrème
Op het moment dat je nachtcrème draagt heb je toch je ogen dicht, dus like anyone cares hoe je eruit ziet. Zorg wel dat je gezicht goed gereinigd is voordat je je hoofd invet. ’s Nachts is namelijk het moment dat jouw huid zichzelf herstelt en tot rust komt. Wanneer er nog wat poriën zijn dicht geplamuurd heeft de huid daar een stuk meer moeite mee. Herstellen en tot rust komen zijn ook precies de punten waar het onderscheidende gedrag van een nachtcrème om te hoek komt kijken. Waar een dagcrème de huid beschermt, ondersteunt een nachtcrème de huid bij de herstelwerkzaamheden en het ontspannen. Natuurlijk voedt het de huid ook. En ja, er wordt geen rekening mee gehouden dat mensen je zien, dus van een nachtcrème kan je hoofd wél gaan glimmen. Dus als je nog wilde plannen hebt, wacht dan even met je insmeerperikelen of breng het wat dunner aan.
Breng nachtcrème ongeveer een kwartier voor bedtijd aan, zodat het de tijd heeft om in je huid te trekken en zodat jouw huid de nodige verzorging krijgt in plaats van je hoofdkussen. Net zoals bij de dagverzorging kun je aan je nachtverzorging een serum toevoegen als jouw huid een extra focus nodig heeft. Dit kan prima hetzelfde serum zijn als overdag. 

Wist jij dat dagverzorging en nachtverzorging zo verschillend zijn?